Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Γέμισε πλαστά η αγορά

ΠΑΤΡΑ: Γέμισε πλαστά η αγοράΕπανεμφάνιση πλαστών ευρώ και μάλιστα μαζικά, το τελευταίο διάστημα στην αγορά της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχοι πιθανώς σπείρας Βαλκάνιων παραχαρακτών που φτάνουν με διαφόρους τρόπους και για διαφόρους λόγους στην περιοχή μας, αποτελούν κυρίως περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων, ψιλικατζίδικα και γενικώς τα μικρομάγαζα σε μεγάλη ακτίνα στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόσφατα, μάλιστα, εντοπίστηκε πλαστό χαρτονόμισμα ακόμη και σε φαρμακείο! Τα καταστήματα αυτά μεγάλο μέρος των οποίων δεν διαθέτουν αξιόπιστα μηχανήματα αναγνώρισης σύγχρονων πλαστών ευρώ, χρησιμοποιούνται από τους διακινητές ως ανταλλακτήρια, αφού με την αγορά ενός είδους με μικρή αξία, ο καταστηματάρχης είναι υποχρεωμένος να δίνει ρέστα πολλά ευρώ, σε διαφορετικά γνήσια χαρτονομίσματα. Όταν λίγη ώρα μετά καταλάβει ότι το χαρτονόμισμα είναι πλαστό, τότε είναι αργά.

Οι διακινητές δρουν σε διαφορετικού είδους καταστήματα και σε μεγάλη ακτίνα, προκειμένου η διασπορά να τους εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ενώ αμέσως μετά εξαφανίζονται από την περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην αναγνωριστούν. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα θύματα των διακινητών πλαστών χαρτονομισμάτων έχουν πέσει μαγαζιά εστίασης αναψυχής της ευρύτερης περιοχής, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν καταγγέλλουν επίσημα το γεγονός στην αστυνομία, αφού θεωρούν ότι είναι τζάμπα… ο κόπος.
Επίσης διακινητής πλαστού χαρτονομίσματος ευρώ μπορεί να γίνει ο κάθε ένας από εμάς, χωρίς να το γνωρίζει, καθώς η πιθανότητα το πλαστό χαρτονόμισμα να φτάσει στα χέρια μας εκούσια η ακούσια από το προηγούμενο θύμα του διακινητή, είναι μεγάλη. Όπως και το μπλέξιμο, αν η υπόθεση τελικά φτάσει στην αστυνομία!!
ΠΗΓΗ: http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου