Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτιά στα φάρμακα για την Κεφαλονιά

Στους 3 νομούς με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη ανήκει η Κεφαλονιά μαζί με την Φλώρινα και τη Λέσβο, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, 1 στους 3 ασφαλισμένους σε όλη την Ελλάδα πάσχει από χρόνιο νόσημα, οι ασφαλισμένοι καταναλώνουν έως και 15 φάρμακα το μήνα ενώ ορισμένοι γιατροί συμπληρώνουν έως και 10 συνταγές το μήνα σε κάθε ασφαλισμένο.
Επίσης, χορηγούνται σε ασθενείς περισσότερα του ενός διαφορετικά φάρμακα, στην ίδια συνταγή, τα οποία ενδείκνυται για την ίδια πάθηση και συνεπώς ο ασθενής θα έπρεπε να λαμβάνει ένα από τα δύο.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει γίνει υποχρεωτική για τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΕ, τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΓΑ, έχει επεκταθεί σε 200 κέντρα υγείας του ΟΓΑ και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, στα εξωτερικά ιατρεία όλων των νοσοκομείων. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και το ΙΚΑ θα έχει μπει ολόκληρο στο σύστημα.

Το συνολικό κέρδος από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όταν αυτή επεκταθεί σε όλους τους φορείς, υπολογίζεται σε 1.5 - 2.5 δις το χρόνο.

Κεφαλονίτικα Νέα με πληροφορίες από την Ελευθεροτυπία

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου