Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΡΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΨΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δημοσιεύτηκε 10th September , 2011 από το(ν) makis. mykefalloniaΦΕΡΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΨΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Την επόμενη εναλλακτική λύση, προκειμένου να λυθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια, το πρόβλημα με τα πλαστά πιστοποιητικά κλάσης από τον Ρωσικό Νηογνώμονα εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο Ρωσικός Νηογνώμονας αν και δεν έχει απαντήσει ακόμα στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει τους επιθεωρητές του, ενημέρωσε μέσω διπλωματικών πηγών, ότι ανώτατο στέλεχός του θα βρίσκεται την Κυριακή στη χώρα, ώστε να συζητήσει την υπόθεση με τα στελέχη του υπουργείου. Ακόμα και αν επιβεβαιωθεί όμως η πληροφορία ο έλεγχος των πλοίων θα καθυστερήσει και τα προβλήματα τόσο στον τουρισμό όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των άγονων γραμμών θα πολλαπλασιάζονται.
Επίσης οι συσκέψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με εκπροσώπους από τους αναγνωρισμένους από τον IACS νηογνώμονες δεν φαίνεται να αποδίδουν άμεσα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη «Ν» υπάρχουν νηογνώμονες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν το έργο ένταξης σε κλάση των πλοίων αυτών, αλλά υπάρχουν μεγάλες τεχνικές δυσκολίες που πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν.
Για τους λόγους αυτούς το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να καλέσει σαν ιδιώτες τους επιθεωρητές δύο νηογνωμόνων ελληνικών συμφερόντων που έχουν έδρα στην Ελλάδα ώστε σε συνεργασία με τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων να ελέγξουν το αξιόπλοο όσων πλοίων αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να τους χορηγήσουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
ΠΗΓΗ ITHACA NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου