Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚ στο Φισκάρδο! Σταμάτησε η σύνδεση με Λευκάδα

 διακοπή και στις κρουαζίερες των μικρών σκαφών
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ kefaloniapress.gr
 ηταν εταιρίες μαϊμούδες!!!
 
fiskardo_aug_300.jpgΒόμβα έπεσε σήμερα με την αποκάλυψη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ότι ναυτηλιακές εταιρίες μαϊμούρες πίαστηκαν στο δόκανο της δικαιοσύνης! Η εταιρία που είχε τα φέρυ μποτ Φισκάρδο Λευκάδα, αλλά και εταιρίες που διακινούσαν ημερήσιες εκδρομές ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου, ήταν μαϊμούδες.
Σήμερα Κυριακή δεν έγινε κανένα δρομολόγιο από και προς Λευκάδα και κανένα καραβάκι δεν έφερε τουρίστες! Μεγάλο πληγμα στο πανέμορφο χωριό.
Δείτε πως έχει το θέμα:


 
 
Πρόβλημα  αξιοπλοίας σε 16 επιβατηγά-οχηματαγωγά  και τουριστικά πλοία  τα οποία  είχαν πλαστά πιστοποιητικά εντόπισε το Λιμενικό Σώμα. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες περιήλθαν στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το Μάϊο 2011 και αφορούν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών κλάσης από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά, για Επιβατηγά – Οχηματαγωγά και Επιβατηγά – Τουριστικά πλοία.

Δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να διερευνήσει άμεσα την εν λόγω υπόθεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο ανέλαβε  την υπόθεση, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για το Α΄ τρίμηνο 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας / Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων και απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 πλοία των ανωτέρω κατηγοριών.

Ο ρωσικός Νηογνώμονας προέβη άμεσα στην άρση της εξουσιοδότησης στο γραφείο του στον Πειραιά.

Σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο οποίος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, απ’ όπου αναμένονται οδηγίες- εντολές χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος  Παπουτσής έδωσε την εντολή στο  Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά λόγω αρμοδιότητάς του, για άμεση  και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις. 
 

Σε συνέχεια των ενεργειών-ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την  υπόθεση έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας επιβατηγών πλοίων, το Υπουργείο  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες για λόγους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας:

1) Ζήτησε από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την απαγόρευση του απόπλου των 16 πλοίων που κατά δήλωση του Ρωσικού Νηογνώμονα δεν είναι ενταγμένα στην κλάση του.

2) Κάλεσε τις Πρεσβευτικές Αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

3) Κάλεσε τον Ρωσικό Νηογνώμονα να αποστείλει άμεσα στην Ελλάδα εκπρόσωπό του ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τον εφοδιασμό των πλοίων με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά κλάσης , έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών και της ναυσιπλοΐας, όπως και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

4)   Παράλληλα με τις ενέργειες που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ, ο Υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να δώσει εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τη διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου σχετικά με τις συνθήκες εξουσιοδότησης και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου, και πέραν του τριμήνου που έχει ήδη ελέγξει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η Εισαγγελική Αρχή.

Τέλος το ΥΠΑΑΝ  προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για να εξασφαλίσει  την ομαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου