Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΠΡΕΣΣ!!!!!

Οργή και Αγανάκτηση σε Κεφαλονιά κια Ιθάκη με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου!

*ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ - 
*ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΤΙΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ    -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-
* ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.  
xartis_nomarxias.jpg 1. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: τα μπλε κουτάκια
 xartis_ypourgeiou.jpg
2. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: Οι κόκκινες γραμμές
  •  Απαράδεχτη -πολιτικά- η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου! 
  • ΜΟΝΟ στην Κεφαλονιά και στην ΙΘάκη πρότεινε αύξηση των ιχθυοκαλλιεργειών!
  • Εκτός "ανάπτυξης" η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος και η Λευκάδα::
  • Τυχαίο;http://kefaloniapress.gr
  √ Αναρωτιούνται και οι κάτοικοι του Πόρου
 Αν φέρατε το ζήτημα σε ψηφοφορία τόσο αργά από αμέλεια, σημαίνει ότι αδιαφορήσατε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιοχή μας.
Αν το φέρατε γνωρίζοντας ότι έχει παρέλθει η προθεσμία τότε ακολουθήσατε παρελκυστική τακτική και προσχηματικά φέρατε το ζήτημα στο συμβούλιο.
Και στις δυο περιπτώσεις θα έχετε εγκληματήσει ως θεσμός διπλά, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση που ψηφίσατε τελικά.  Με την ειλικρινή ελπίδα οι φήμες αυτές να είναι ψευδείς, αναμένουμε κάποια δημόσια δήλωσή σας για το θέμα.
Αύριο  Κυριακή ο Πόρος και η Σάμη ξεσηκώνονται!  Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εντός των επόμενων ωρών ο Περιφερειάρχης θα κάνει δήλωση για "απόσυρση" της πρότασης της Περιφέρειας.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!! 
Η πρόταση της περιφέρειας είναι γνωμοδοτική προς το Υπουργείο. Αυτό που οι Κεφαλλονίτες και οι Θιακοί απαιτούν είναι :  
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΧΕΔΙΑ - 
  • ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΤΙΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-
  • ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.  
 Η Περιφέρεια πρέπει να απορρίψει και το σχέδιο του Υπουργείου, γιατί από κει θα μας έρθει η κατακεφαλιά.Το Υπουργείο νομοθετεί και νομοθετεί όπως θέλει.

Κάποιοι τεχνοκράτες μελετητές αποφάσισαν να καταστρέψουν την πιο τουριστική ΝΑ περιοχής της Κεφαλονιάς από τον Καταλειό- την Σκάλα έως τολιμάνι του Πόρου (όπως δείχνει ο χάρτης του Υπουργείου).    ελαφρά τη καρδία. 
Ο ρόλος του βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και άλλων βουλευτών των Ιονίων Νήσων: 
mosxo_nomarxiako_first200.jpg
 
Χωρίς την στήριξη των βουλευτών των νησιών στο αίτημά μας, δύσκολα θα δικαιωθούμε.
Προχθές ο Πρωθυπουργός κάλεσε και συνομίλησε με τους Επτανήσιους βουλευτές. Δελτία τύπου από την πλευρά των βουλευτών δεν είδαμε.
Εδω και μύγα να πετάξει μέσα στα γραφεία τους , στέλνουν Δελτίο Τύπου , ολόκληρο πρωθυπουργό είδαν και δεν το κάμανε βούκινο;
Τόσες μέρες περιμένουμε υπομονετικά να μας στείλουν ένα δελτίο τύπου για το τι ειπώθηκε.. και κυρίως τι του είπαν για τα προβλήματα των νησιών μας. 



fortes_makis_300n.jpgΜόνο δύο περιφερειακοί Σύμβουλοι έκρουσαν το κουδούνι του κινδύνου στο ΠΣ με επιχειρήματα και προτάσεις : ο Μάκης Φόρτες και ο Ηλίας Μπεριάτος. 
Θα μας μεινει αξέχαστη η μνημιώδης τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη και δη το σημείο : " είπαμε να τα πάμε λίγο πιο ψηλά.. προς το Φισκάρδο!!!!"   
Η ψηφοφορία επι του θέματος ήταν η εξής : 
 παρόντες 37
* Υπέρ της εισήγησης ψήφισαν 26 σύμβουλοι. Οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ είναι :  ο Α/Π Σωτήρης Κουρής, Τζιόγια Γρουζή, Βαγγέλης Φιορεβάντες, Ειρήνη Στεφάτου, Σμαράγδα Σαρδελή , Θόδωρος Γαλιατσάτος και Διονύσης Γεωργάτος.
POROSNEWS: 
Η   κ. Στεφάτου ως εκλεγμένη στο επιμελητήριο αύριο, θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων μας ή θα βάζει την υπογραφή της σε τέτοιες ύποπτες και αναπτυξιακά εγκληματικές αποφάσεις.
 * ΛΕΥΚΟ ψήφισαν 7 Σύμβουλοι , μεταξύ των οποίων οι Κεφαλλονίτες : Ηλίας Μπεριάτος και Μάκης Φόρτες
* ΚΑΤΑ : Ψήφισαν οι Σύμβουλοι της  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , από Κεφαλλονίτες ο Δημήτρης Μαντζουράτος.
Οι προτάσειςς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι εδώ : http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=23810&Itemid=38 (ΚΛΙΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου