Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι με την "κάλυψη" ασκήσεων μεταφέρουν στρατό


Άγκυρα: "Δική μας η υφαλοκρηπίδα" - Aπορρίφθηκε το ελληνικό διάβημα 

Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα ια την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές!


"Οι έρευνες έχουν οριστεί να γίνουν σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας", είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.

Τουρκικά σκάφη πλέουν ανοιτκά της Αττάλειας αυτή την στιγμή. Μια πυραυλάκατο έχει αφήσει το Π.Ν. στη Ρόδο κατόπιν κυβερνητικών εντολών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτό που από την αρχή είπαμε: Η Άγκυρα ενθαρρυμένη από την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, «βαπτίζουν» τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα» σβήνουν από τον χάρτη τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και μεταφέρουν πλέον 100% τον αγώνα για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο στο ελληνικό γήπεδο, όπου θεωρούν ότι μπορούν να κινηθούν πιο άνετα σε αντίθεση με τις εσχατιές της Α.Μεσογείου, όπου «παραμονεύουν» οι Ισραηλινοί που δεν αστειεύονται…

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ελληνική πλευρά. Θα δεχθεί την τουρκική απάντηση; Θα τους επιτρέψει να μπούν στο «σπίτι" μας και να κάνουν έρευνες;

Θα παραχωρήσει de facto δικαιώματα; Ή θα αντιτάξει σθεναρή στάση; Το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά.

Πάντως η Άγκυρα συνεχίζει να δείχνει το μίσος που έχει κατά του Τελ Αβίβ και έτσι ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς, αποχώρησε επιδεικτικά από αίθουσα διεθνούε φόρουμ στην Ουκρανία,την ώρα που το λόγο ήταν έτοιμος να πάρει ο Ισραηλινός πρόεδρος Σ.Πέρες!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 ΠΗΓΗ  ΣΤΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΒΑΛΣΑΜΗΣ
Τις τελευταίες ώρες έχει φουντώσει το σενάριο ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις μέχρι τώρα πληροφορίες αξίζει να προστεθεί ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το πρόσχημα μεγάλης κλίμακας ασκήσεις μεταφέρουν στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την στρατιωτική παρουσία στη παράλια της Τουρκίας.

Γεγονός που σε κάποιους ξυπνά μνήμες Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στο κλίμα αυτό, η ισραηλινή ιστοσελίδα Depka file, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι από την ελληνική πλευρά εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία ίσως θελήσει να επιτεθεί στο Καστελόριζο…

Κάποιοι ίσως απεργάζονται θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο, κάτω από τη “μύτη” μας…

Μαρκουλλή: «Η Κύπρος δεν θα υποχωρήσει»


Η Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, με συνέντευξή της στην τουρκική «Μιλιέτ» επισημαίνει ότι η εξόρυξη του Φυσικού Αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου θα γίνει από αμερικανική εταιρεία, και εκφράζει ταυτόχρονα την πεποίθησή της ότι η πλατφόρμα εξόρυξης δεν θα αποτελέσει στόχο της Τουρκίας.

Η υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα του Φυσικού Αερίου, και υπογράμμισε ότι μόλις “ενωθεί το νησί θα ωφεληθούν και οι τουρκοκύπριοι”. Η κα Μαρκουλλή προσθέτει όμως ότι «εάν συνεχιστεί η διαίρεση, τότε θα στερηθούν του πλούτου αυτού»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου