Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΠΕΤΑΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ Ε-KEFALONIA, KAI ΑΡΙΣΤΕΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

Πύρινη κόλαση στους Πετανούς


Σήμερα το απόγευμα εμπρηστές ανέλαβαν ξανά δράση. Στόχος τους ήταν η περιοχή των Πετανών, Κερασιάς, Πηγή Χάλκες και λίγο παρακάτω προς Αθέρα.
Ρεπορτάζ: Αριστέα Χαριτάτου
Σήμερα αργά το απόγευμα εμπρηστές ανέλαβαν ξανά δράση. Στόχος τους ήταν η περιοχή των Πετανών, Κερασιάς (κάμπος που βρίσκεται κάτω από τα Δαμουλιανάτα), Πηγή Χάλκες και λίγο παρακάτω προς Αθέρα. Μέχρι τις 7 περίπου το απόγευμα, οι πυροσβέστες μας είχαν και την βοήθεια από αέρος. Αεροπλάνα της πυροσβεστικής και δύο κάναντερ πήραν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης. Δυστυχώς όμως οι πτήσεις επιτρέπονται μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα. Έτσι τα οχήματα της Πυροσβεστικής, η εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Παλλικής και όλο το πεζοπόρο Πυροσβεστικό Σώμα της περιοχής ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες. Είχαν να αντιμετωπίσουν και τον ισχυρό αέρα, μιάς και στις συγκεκριμένες περιοχές πάντα είναι δυνατός. Ενώ στην αρχή είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την εστία που υπήρχε πάνω από τους Πετανούς (η οποία είχε εξαπλωθεί σε όλο το βουνό και έκαψε πάρα πολλά στρέμματα, ευτυχώς βοσκοτόπια), κατά τις 7.30 το απόγευμα ειδοποιήθηκαν να τρέξουν και να μοιράσουν τις δυνάμεις, επειδή μόλις άνοιξαν άλλες δυό εστίες. Η μία στην πηγή Χάλκες και η άλλη λίγο παρακάτω. Έχουν σύμμαχο την βροχή αλλά αντίπαλο τα μποφόρια.
Ελπίζουμε να καταφέρουν να σβήσουν τις φωτιές σε όλα τα μέτωπα (3) που είναι αυτή την στιγμή ανοιχτά. Βρεθήκαμε στο σημείο της πυρκαγιάς και τραβήξαμε φωτογραφίες, έτσι ώστε να σας μεταφέρουμε μέσα από αυτές το μέγεθος της κατάστασης. Και επειδή βρεθήκαμε στο σημείο, αξίζει να τονίσουμε και να συγχαρούμε όλους τους πυροσβέστες που δίνουν τέτοιες απίστευτες μάχες. Η μάχη με τις φλόγες είναι άνιση! Χαίρομαι που έχουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μας. Για να ακούω αυτή την στιγμή (21:15) πυροσβεστικό αεροπλάνο, μάλλον επιδεινώθηκε αρκετά η κατάσταση!
Αναμένουμε…
petanoi2
petanous3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου