Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ν. Βουτσινάς: Δεν λειτουργεί η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή!

Συνέντευξη του Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου για τις ελλείψεις σε βιβλία και τα προβλήματα στις σχολικές επιτροπές.
Συνέντευξη στη Γιάννα Κουλουμπή
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και τα προβλήματα με την έλλειψη των βιβλίων, αλλά και τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών στο νησί μας, ζητήσαμε από το Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, Νίκο Βουτσινά, να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη για το θέμα.
Ας ξεκινήσουμε με το θέμα των σχολικών επιτροπών. Τι ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή στο νησί μας;
Οι σχολικές επιτροπές είναι δύο πια, η ενιαία σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας και η ενιαία σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και οι δύο σχετίζονται με τη διαχείριση και χρηματοδότηση των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα. Εγώ θα σας μιλήσω για τη δευτεροβάθμια, η οποία θα έπρεπε να λειτουργεί από τις 28 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία εμείς κληθήκαμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες των παλιών σχολικών επιτροπών και ξεκίνησε η διαδικασία μεταβίβασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, των λογαριασμών δηλαδή που είχαν αυτές οι επιτροπές, στη μια και ενιαία που δημιουργήθηκε με τον Καλλικράτη. Αυτή η ενιαία επιτροπή θα διαχειρίζεται τα χρήματα των γυμνάσιων και λυκείων του νησιού, δυστυχώς όμως δεν λειτουργεί.
Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, έτσι ώστε να μπορεί ο διευθυντής του κάθε σχολείου να πάρει χρήματα από αυτά που έχουν κατατεθεί ήδη στο ενιαίο ταμείο που έχει δημιουργηθεί και να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις υπάρχουν στο σχολείο του. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να πάρει χρήματα για μελάνια, φωτοτυπικό χαρτί ή να πληρώσει λογαριασμούς. Φανταστείτε ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του ΟΤΕ από τον Ιούλιο είναι απλήρωτοι. Από την επιτροπή μας λένε ότι  έχουν κολλήσει σε νομικίστικα θέματα στις τράπεζες και δεν μπορούν να μας δώσουν χρήματα.
nikos voutsinas
Ποιος φταίει για όλη αυτήν την κατάσταση;
Φταίει η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής μαζί με το συμβούλιο. Η πρόεδρος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι από τη δική της τη δουλειά εξαρτάται η λειτουργία όλων των σχολείων του νησιού μας.
Έχετε έρθει σε επαφή μαζί της;
Ναι, δεκάδες φορές, αλλά μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει το πόσο πολύ εξαρτώνται τα σχολεία από τη δική της εργασία. Με λίγα λόγια, και η κα Τσιμάρα, που είναι υπεύθυνη από την πλευρά του Δήμου, και η κα Κουνάδη, που είναι η πρόεδρος, πρέπει να καταλάβουν το τεράστιο κομμάτι της δουλειάς που έχουν να εκτελέσουν. Ο κ. Γαβαλάς, ο περιφερειακός υπεύθυνος της εκπαίδευσης, σε συνάντηση που είχαμε πριν ένα μήνα, παρουσία τριάντα διευθυντών σχολείων, ενημερώθηκε προσωπικά από εμένα ότι δεν λειτουργεί η σχολική επιτροπή κι ο άνθρωπος έπεσε από τα σύννεφα. Πρόκειται μάλιστα να μπουν έξτρα χρήματα στα ταμεία των επιτροπών για να μπορούμε να αγοράσουμε χαρτί και μελάνι και να μην μείνουν τα παιδιά πίσω λόγω και του προβλήματος με την έλλειψη βιβλίων κι εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τίποτα. Αφού ακόμη δεν έχει γίνει το αυτονόητο….  Φανταστείτε ότι εμείς, σαν 2ο  Γυμνάσιο έχουμε παραδώσει κάπου 17500 χιλιάδες ευρώ στο ενιαίο ταμείο που δημιουργήθηκε και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε εκατό ευρώ, γιατί έχουν δεσμευτεί. Υποχρεωθήκαμε για πρώτη φορά στα χρονικά και μεταφέραμε τα βιβλία από την αποθήκη που τα είχαμε στα σχολεία με τα αυτοκίνητά μας γιατί δεν είχαμε εκατό ευρώ να μισθώσουμε ένα αυτοκίνητο. Ακόμη και σε αυτό υπήρχε πρόβλημα.  Τουλάχιστον, οι περιφερειακοί Δήμοι του νησιού έβαλαν το αυτοκίνητο του Δήμου και μετέφερε τα βιβλία στα σχολεία.  Στο Αργοστόλι μας απάντησαν ότι οι εργάτες αρρώστησαν και δεν μπορούν να μας στείλουν αυτοκίνητο.  Εγγράφως το ζητήσαμε κι αυτή ήταν η απάντηση που πήραμε.
Μιας κι αναφέρεστε στα βιβλία, υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή;
Γενικά υπάρχουν ελλείψεις, αλλά εγώ θα σας μιλήσω για το δικό μου το σχολείο. Εμείς, προληπτικά από πέρυσι φροντίσαμε και ζητήσαμε από τα παιδιά να μας επιστρέψουν τα περσινά βιβλία τους. Δώσαμε λοιπόν ό, τι καινούριο μας ήρθε και όσα παλιά βιβλία συγκεντρώσαμε κι έτσι έχουμε ελάχιστες ελλείψεις. Μας έστειλε παράλληλα και το σχετικό DVD το Υπουργείο κι  έτσι γενικά δεν έχουμε προβλήματα ελλείψεων στα βιβλία.
w Η συζήτηση με τον κ. Βουτσινά σε αυτό το σημείο διεκόπη, λόγω μιας σημαντικής συνάντησης που είχε. Θα υπάρξει και νέα συνέντευξη όμως και οι ερωτήσεις μας θα έχουν κι εκπαιδευτικό κι αθλητικό περιεχόμενο, δεδομένου ότι είναι και Προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παγκεφαλληνιακού στην α΄ τοπική κατηγορία.
voutsinas2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου