Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μην ξεχνάμε όμως τα ιχθυοτροφεία γιατί αν δεν υπάρξει αντίδραση θα τα στελιάσουνε.

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΛΟΥΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Π/Σ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΓΕΡΑΣΙΜΟ   ΦΟΡΤΕ!!!!  
ΖΗΤΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟ Π/Σ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος, ΣΤΟΝ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ 12/10

Την εκ νέου συζήτηση του ζητήματος των Ιχθυοτροφείων Κεφ/νίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά τις νέες εξελίξεις που έχουν ανακύψει, ζητά με δύο επιστολές του προς τον Πρόεδρο του Π/Σ κ. Άνθη, ο Γ. Καλούδης.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρεται διότι το θέμα δεν έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στην Κέρκυρα.
Πιο αναλυτικά:
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΟΥΔΗ
Προς: τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Άνθη Χρήστο
Θέμα: Εισαγωγή για θέμα ημερησίας διάταξης με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 1, του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
  Κέρκυρα 10 Οκτωβρίου 2011

 Κύριε Πρόεδρε,
 Το πρωί σας απέστειλα με e-mail το παρακάτω έγγραφο- αίτημα για τα Ιχθυοτροφεία της Κεφαλλονιάς για να τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ.Ι.Ν., όπως έχω δικαίωμα, με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.
  Πριν από λίγο, σήμερα το βράδυ, μου τηλεφώνησε ο συνάδελφός μου κ.Μάκης Φόρτε και με ενημέρωσε ότι κοινοποιήσατε κατά τις 14.30 με e-mail ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ και ότι ορίσατε συνεδρίαση για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο αλλά δεν βάλατε το θέμα αυτό ούτε άλλα θέματα που σας έχω στείλει εδώ και καιρό και δεν το πράξατε, όπως π.χ. να ζητήσουμε το πανέμορφο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας για να στεγασθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο κέντρο της πόλης και σε ένα κτίριο όπως της αξίζει.
  Έμεινα έκπληκτος για μία ακόμα φορά: Ημερήσια Διάταξη εγώ ως συνήθως… δεν λαμβάνω ! και  την ύπαρξη συνεδριάσεων  πληροφορούμαι κατά κανόνα είτε από τον κ. Φόρτε είτε από τον κ. Πουλιέζο και όχι από εσάς, ως οφείλετε !, γεγονός που επανειλημμένα σας έχω τονίσει ακόμα και τηλεφωνικά.
  Σας υπενθυμίζω τη διάταξη του άρθρου 8 παρ 1 εδ.β του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.,  σύμφωνα με την οποία «Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει και ένα τακτικό θέμα από κάθε παράταξη.»
   Θεωρώ δεδομένη τη τήρηση της τάξης του Κανονισμού, την επανόρθωση της παράλειψης στη συνεδρίαση της  Κεφαλλονιάς να μη θέσετε κανένα από τα θέσετε από τα θέματα που σας είχα ζητήσει και φυσικώ τω λόγω να στείλετε συμπληρωματική Ημερήσια Διάταξη( έχετε όλη την άνεση του χρόνου) στην οποία να συμπεριλαμβάνετε και τα άλλα θέματα και το έτσι κι αλλιώς κατεπείγον και σημαντικότατο θέμα του λαού της Κεφαλλονιάς  να μην εγκατασταθούν άλλα ιχθυοτροφεία στη Κεφαλλονιά, όπως εμείς υποστηρίξαμε από τη πρώτη στιγμή.
 Γιώργος  Καλούδης
Επικεφαλής της Παράταξης
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΟΥΔΗ
Προς: τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Άνθη Χρήστο
Θέμα: Εισαγωγή για θέμα ημερησίας διάταξης με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 1, του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Κέρκυρα 10 Οκτωβρίου 2011
Κύριε Πρόεδρε,
Στην 16η προτελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Κεφαλονιά στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 συζητήθηκε το θέμα «Απόφαση για το «Ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες» του ΥΠΕΚΑ» και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλλιά (συνημμένο 1).
Η απόφαση αυτή, αρκετά συγκεχυμένη είναι η αλήθεια, προκάλεσε αφενός θύελλα αντιδράσεων στην Κεφαλονιά και αφετέρου την αντίδραση περιφερειακών συμβούλων που δημοσίως δήλωσαν ότι ψήφισαν με ελλιπή ενημέρωση (συνημμένα 2, 3, 4, 5 και 6).
 Εμείς και με τις θέσεις μας μέσα στη συνεδρίαση και με τη ψηφοφορία τοποθετηθήκαμε ότι δεν πρέπει να εγκριθούν άλλα ιχθυοτροφεία στη Κεφαλλονιά και την Ιθάκη και για τα υπάρχοντα να γίνει μελέτη για τις επιπτώσεις τους στον τουρισμό και το φυσικό περιβάλλον.
Αποτέλεσμα των παραπάνω γεγονότων και της ομολογουμένως θολής απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, ήταν δήλωση ερμηνείας της απόφασης από τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρου (συνημμένο 7) και επί πλέον στη ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας να έχει ενσωματωθεί πίνακας του τμήματος αλιείας της Π.Ε. Κεφαλονιάς με τον τίτλο «Προτεινόμενες περιοχές (ορθογώνια παραλληλόγραμμα και ελλείψεις με μπλε χρώμα) προς το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων (17-9-2011) σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής» ο οποίος δεν περιλαμβανόταν στην σχετική εισήγηση που μας είχε δοθεί πριν τη συνεδρίαση (όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας) ( συνημμένο 8).
Και ξαφνικά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας στις 6 Οκτωβρίου 2011, εισήχθη ως θέμα η έκδοση απόφασης γνωμοδότησης επί του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, με την έγκριση του σχεδίου της σχετικής ΚΥΑ (συνημμένα 9, 10 και 11).
Με την εισήγησή του το ΥΠΕΚΑ επέμεινε στη θεσμοθέτηση του Πλαισίου στην άμεση δημιουργία όλων ανεξαιρέτως των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) που προβλέπονταν και στην αρχική μορφή του.
Τελικά η λήψη απόφασης από το Συμβούλιο αναβλήθηκε και η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σε χρόνο και χώρο που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Στη συνεδρίαση αυτή πρέπει να πούμε ότι παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της νεοσύστατης «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας» (έως σήμερα συμμετέχουν 54 φορείς απ’όλη την Ελλάδα ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Δήμοι Κεφαλλονιάς και Ιθάκη, όπως και τοπικοί σύλλογοι από τα Ιόνια Νησιά) η οποία με την παρέμβασή της πέτυχε την αναβολή της συζήτησης και έχει ως στόχο την απόσυρση του υπό θεσμοθέτηση Χωροταξικού Πλαισίου και την επαναδιαμόρφωσή του από μηδενική βάση (συνημμένο 12).
Με βάση τα παραπάνω η εξέλιξη της αναβολής λήψης απόφασης από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας μας δίνει την ευκαιρία να επανέλθει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έτσι ώστε με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει :
1ον. Το περιφερειακό συμβούλιο να λάβει πιο σαφή θέση από αυτήν της 176/16-2011 απόφασης, έτσι ώστε να μην επιδέχεται καμία παρερμηνεία
2ον . Το περιφερειακό συμβούλιο να αποφασίσει για να ενώσει τις δυνάμεις του με τους φορείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο με τα νησιά μας πρόβλημα συμμετέχοντας στην «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας» έτσι ώστε να αποσυρθεί το υπό θεσμοθέτηση Χωροταξικό Πλαίσιο και να επαναδιαμορφωθεί από μηδενική βάση.  
Κύριε Πρόεδρε,
Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου άρθρο 8 παράγραφος 1, παρακαλώ να περιληφθεί ως τακτικό θέμα της ημερησίας διάταξης της επικείμενης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, το προτεινόμενο από την παράταξή μας «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θέμα :
«Επαναφορά της απόφασης 176-16/20011 του περιφερειακού συμβουλίου για το «Ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες» του ΥΠΕΚΑ λόγω των νέων εξελίξεων και έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας»
Ως εισήγηση είναι το παραπάνω κείμενο που συνοδεύεται από τα 12 συνημμένα που επισυνάπτονται.
Γιώργος Καλούδης
Επικεφαλής της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου