Οι περιπτώσεις ανθρώπων, που τους έχουν πνίξει τα χρέη και βρίσκονται σε απόγνωση, ολοένα και πληθαίνουν. Αυτή την ώρα, ένας νέος από την Φιλιππιάδα, ο οποίος έχει κληθεί ως κατηγορούμενος στο Πλημμελειοδικείο Άρτας για χρέη προς το δημόσιο, απειλεί να αυτοπυρποληθεί, έξω από την εφορία, για χρέη 30.000 ευρώ!
Ο λόγος για τον 30χρονο κ. Γιώργο Δερβένη, ο οποίος υποστηρίζει ότι το χρέος του προήλθε από λάθη που βρήκε η εφορία στους ελέγχους των βιβλίων του και από τα πρόστιμα που ακολούθησαν, ενώ αυτή τη στιγμή το χρέος του έχει φτάσει τις 50.000 ευρώ, εξαιτίας των τόκων.


Ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ άσκημη ψυχολογική κατάσταση. Ακίνητο δεν διαθέτει στο όνομά του, ώστε να το πουλήσει  για να καλυφθεί έτσι το χρέος του, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία ή καταθέσεις σε τράπεζες. Ωστόσο, δεν του επιτρέπεται από την εφορία να κάνει διακοπή ως ελεύθερος επαγγελματίας, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει αυτά τα παλιά χρέη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Ο ίδιος επιβιώνει, χάρη στα δανεικά που του δίνουν φίλοι του, αλλά και στην ενίσχυση της εκκλησίας, χρήματα που αρκούν, μόλις και μετά βίας, για να καλύψει το καθημερινό του φαγητό και τα φάρμακά του.

Στο σημερινό δικαστήριο, όπως λέει χαρακτηριστικά, «Το μόνο που ζητάω είναι επιείκεια και μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή. Διαφορετικά αυτή δεν θα έχει το παραμικρό νόημα για μένα…»
Θα επανέλθουμε σε λίγο, με περισσότερες λεπτομέρειες…
ΠΗΓΗ :http://www.prionokordela.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ  ΡΕΠΟΡΤΕΡ  ΜΟΥ , (1η ΑΡΙΣΤΕΡΑ)ΣΕ  ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!  ΚΑΙ  ΔΗΣΤΥΧΩΣ  ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!