Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΟΥ ,ΜΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ


Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού
Σωτήρης Κουρής: «Βασικοί πυλώνες ανάπτυξης τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά μας προϊόντα»
H Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης πρόκειται να συμμετάσχει στο 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος & Τυριού, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου και το οποίο διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.



Προώθηση και ανάδειξη της τοπικής παραγωγής
«Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση αυτή», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, «ικανοποιεί τη γενικότερη στόχευση και τους σκοπούς της Περιφερειακής μας Ενότητας, για την προώθηση και ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και των προϊόντων που παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένα με τη φυσιογνωμία των νησιών μας.
«Η έκθεση αυτή», πρόσθεσε ο κ. Κουρής, «αποτελεί ιδανικό τόπο προβολής των τοπικών μας προϊόντων, που αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας, ενώ θα διανεμηθούν και φυλλάδια που παρουσιάζουν την ιστορία , την ποικιλία και τα χαρακτηριστικά της τυροκομικής μας παράδοσης».
Σημειώνεται ότι στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συμμετάσχουν, με την ενεργή παρουσία τους, εκπρόσωποι του Σωματείου Τυροκόμων και επαγγελματίες του χώρου και οι Σύλλογοι και οι Αδελφότητες Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αθηνών και Πειραιώς.
Η είσοδος του κοινού στην Έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ το ωράριο λειτουργίας ορίζεται ως εξής:
Την Παρασκευή 21/10/2011 από 4μμ – 9μμ
Το Σάββατο 22/10/2011 από 10πμ – 9μμ
Την Κυριακή 23/10/2011 από 10πμ – 9μμ
Τα Επίσημα Εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 21/10/2011 στις 7μ.μ.
ΠΗΓΗ: http://kefaloniaphotonews.gr/,  (  Η ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΝΟ   ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ  ΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ)

KAI ΑΠΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ  ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ,, ΚΥΡΙΟ ΣΩΤΗΡΗ  ΚΟΥΡΗ 
οι επαγγελματίες με μεγάλη δυσκολία ταξίδεψαν αλλά τα κατάφεραν και θα πάρουν μέρος και στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας......!! ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ  ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ:
3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & ΤυριούΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος & Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Το Φεστιβάλ που αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα στη χώρα μας,  ανοίγει τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2011.
Στόχος της διοργάνωσης είναι:
- η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής: Από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή.
- η παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής,
- η ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ.
Στo πλαίσιο του  Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών.

 Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:
  • την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό
  • την γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών
  • την ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κλπ.)
Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν  από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Τα τυριά που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν.

Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 22/10/11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου