Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ν. Ζηλανδία: Μεγάλη οικολογική καταστροφή από διαρροή πετρελαίου


Πετρελαιοκηλίδα απειλεί τη Ν. Ζηλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011, 00:40  ZOYGLA.GR
Mπροστά σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία λόγω ενός φορτηγού πλοίου που προσάραξε το πρωί της Τετάρτης στα ανοικτά του λιμανιού Τοράνγκα. Οι Αρχές της χώρας της Ωκεανίας ανησυχούν ότι είναι πιθανό να υπάρξει εκτεταμένη μόλυνση λόγω διαρροής πετρελαίου από το πλοίο «MV Rena».

Ήδη έχει σχηματιστεί πετρελαιοκηλίδα πέντε χλμ. όμως ο φόβος για τα χειρότερα δεν έχει ακόμα περάσει. Ειδικά συνεργεία διεξάγουν μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τέσσερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να συνδράμουν στις επιχειρήσεις απορρύπανσης.

Περιβαλλοντολόγοι και συνεργεία διάσωσης κατευθύνονται στο φορτηγό πλοίο, στα κοντινά νησιά και τους υφάλους προκειμένου να βρουν τρόπους να προστατέψουν την ακτογραμμή σε περίπτωση εκτεταμένης διαρροής, αν και σύμφωνα με το Bloomberg οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαρροή πετρελαίου έχει σταματήσει.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

1 σχόλιο:

  1. POROS αν δεν βαριέσαι και μπεις στο ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ και πας Νέα Ζηλανδία θα το δεις στις φωτό καρφωμένο στον ύφαλο στις 5-10-2011 γεμάτο κοντέινερς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή