Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΣΩΤ. ΚΟΥΡΗΣ: Αμεση η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της πρ. Νομαρχίας

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR
katastrofi_dromou_300.jpg
 
 
Με την ευκαιρία του Δελτίου Τύπου της Αντιπεριφέρειας να πούμε ότι και όλο το καλοκαίρι σε όλες τις φωτιές ο μόνος παρών ήταν ο Βαγγέλης Ανδρεάτος, ως στέλεχος της Περιφέρειας και υπεύθυνος για τα θέματα προστασίας των πολιτών. Σε κάθε φωτιά ήταν εκεί με τα αυτοκίνητα ή τα οχήματα της Περιφέρειας στην πρώτη γραμμή μαζί με τους πυροσβέστες. 
Η αρμοδιότητα του τμήματος της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, αφορά το επαρχιακό δίκτυο και όχι το δημοτικό. Και πραγματικά ακόμα και στα Τζανάτα που το πρόβλημα ήταν έντονο με την υπερχύληση του γεφυριού, η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε αμέσως.

 
 
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 17 Οκτωβρίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                                              49100, Κέρκυρα                                        
Τηλ: 26610 - 26523                                                                               
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Κινητοποίηση Τμήματος Πολιτικής Προστασίας για τις πλημμύρες στην Κεφαλονιά
 Άμεση ήταν η αποκατάσταση στη βατότητα των δρόμων
 
    Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεφαλονιάς έθεσε σε εγρήγορση ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο νησί στις 14 και 15 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου.
 
    Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτ. Κουρής, όσο και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος, φρόντισαν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για την αποκατάσταση και την ομαλή κίνηση των οχημάτων επί όλου του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.
 
   Συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας κινητοποίησε από το βράδυ της Παρασκευής μηχανήματα εργολάβων, για την αποκατάσταση βατότητας των επαρχιακών οδών Αργοστολίου - Φισκάρδου στην περιοχή «Αγκώνα» και Αργοστολίου - Πυργί στην περιοχή «Άγιος Ελευθέριος».
 
Εκτεταμένες κατολισθήσεις
 
   Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, μετά από εκτεταμένες κατολισθήσεις και ερπυσμούς εδαφών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Τζανάτων - Σάμης, άρχισαν εργασίες αποκατάστασης βατότητας, που συνεχίζονται και μέχρι σήμερα.
   Την ίδια ημέρα αντιμετωπίσθηκαν παρόμοια προβλήματα ερπυσμού των εδαφών στην περιοχή Λακύθρας και επαρχιακής Αργοστολίου – Αεροδρόμιου, που αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.
   Μεγάλο πρόβλημα, επίσης, δημιουργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Αγίας Ευφημίας, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου, με αποτέλεσμα την καταστροφή οδοστρώματος στην περιοχή «Δρακοπουλάτων» και την εναπόθεση μεγάλου όγκου φερτών υλικών και λάσπης εντός του οικισμού, όπου και έγιναν άμεσα εργασίες απομάκρυνσης των υλικών και αποκατάσταση βατότητας.
 
Καταγραφή εκκρεμοτήτων
 
   Εκτός από τα προαναφερθέντα προβλήματα, εκκρεμούν επίσης και άλλες αποκαταστάσεις, κυρίως, στις ευρύτερες περιοχές Σάμης και Αγίας Ευφημίας, ενώ    πραγματοποιήθηκε η καταγραφή και θα ακολουθήσουν οι δέουσες εργασίες αποκατάστασης.
   Κατά τη διάρκεια των συμβάντων, υπήρχε άμεση ανταπόκριση και άριστη συνεργασία τόσο με το Δήμαρχο και τους Α/χους Κεφαλονιάς, την Αστυνομική Διεύθυνση Αργοστολίου και τα αστυνομικά τμήματα Σάμης και Πόρου όσο και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, το Κλιμάκιο Σάμης και τη ΔΕΗ.
   Στην αποκατάσταση των ζημιών, στην Αγία Ευφημία, έλαβε μέρος και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυλάρου.
   Τέλος, πραγματοποιήθηκαν αντλήσεις νερού από κατοικίες και δεν παρουσιάσθηκε πρόβλημα διακοπής συγκοινωνίας. KAI  OI  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου