Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δημόσια δωρεάν Παιδεία.



Μαζική – μαχητική παρουσία μαθητών από μια σειρά σχολεία του Νομού, επιβεβαίωση της γραμμής της κοινής δράσης γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών – εργαζομένων, απαίτηση για δημόσια – δωρεάν παιδεία για όλους, ήταν τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου για την παιδεία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στην Κεφαλονιά καις το Θιάκι. Με τη συναυλία, το συλλαλητήριο και την πορεία στους δρόμους του Αργοστολίου καταδικάστηκε η γενικότερη αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική και απαιτήθηκε κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ανακόψει το αγωνιστικό σκίρτημα της νεολαίας.

Στις παραστάσεις που έγιναν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης και στο Δήμο Κεφαλονιάς, καταγγέλθηκαν τα σχέδια για εργασιακή εφεδρεία - απολύσεις, για δουλειά εκπαιδευτικών στους δήμους στη θέση όσων απολυθούν από τις δημοτικές επιχειρήσεις, για δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών μέσω διαθέσεων - αποσπάσεων π.χ. σε υπηρεσίες όπως η Κοργιαλένειος που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, για ονομαστικές λίστες «πλεοναζόντων». Καταγγέλθηκε η βάρβαρη τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών. Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα (ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές, προβλήματα με διορισμούς - μεταθέσεις – αποσπάσεις εκπαιδευτικών, μεταφορές, λειτουργικές δαπάνες, ΤΑΔ). Στην παράσταση στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς διαμηνύθηκε να μη διανοηθεί το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς του και να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει άμεσα (τη βδομάδα που έρχεται) Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την παιδεία και με εισηγήσεις τις επικαιροποιημένες αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ). Δεσμεύτηκε να μη γίνει καμία απόλυση δημοτικού υπαλλήλου και να μην αποδεχθεί «συμπληρώσεις ωραρίου» εκπαιδευτικών στους Δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα των υποδομών και της δρομολόγησης λύσεων σε μεταφορές και λειτουργικές δαπάνες.
ΕΛΜΕ-ΚΙ, Σύλλογοι Γονέων, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Εργατικό Κέντρο, δεσμεύτηκαν να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να οργανώσουν την απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική και να κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε στις 19 Οκτώβρη να «βουλιάξει» η Κεφαλονιά στη Γενική Απεργία με βροντερό το «παρών» της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου