Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑ-ΚΑΤΑ --- ΚΑΤΑΡΕΩ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ!

Ανεξαρτητοποιούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Κίνηση Σαμαρά για εκλογές

 Την κατάρρευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκαλεί η απόφαση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ:  http://www.newsbeast.gr
Τίποτα πλέον δεν αποκλείει μέχρι το βράδυ να έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ. Αποστολάκη και στην κίνηση αυτή προσανατολίζονται κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. οπότε θα προκηρυχθούν αναγκαστικά εθνικές εκλογές.

Δραματική ήταν η έκκληση της Β. Παπανδρέου η οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ««Η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία».

Την ίδια στιγμή, τη διεξαγωγή εκλογών προκειμένου να υπάρξει πολιτική διέξοδος ζητούν με παρέμβασή τους και έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε πολιτική ανωμαλία και διχασμό.

Το κείμενο της παρέμβασης υπογράφουν οι Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Δημήτρης Μπατζελής, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης.

Από χθες, η απόφαση για δημοψήφισμα με σύσσωμη την αντιπολίτευση να μιλά για επικίνδυνους και εκβιαστικούς ακροβατισμούς του Γ. Παπανδρέου, έχει πυροδοτήσει τις εξελίξεις. Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της ΕΕ με τον Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Βαρύ ήταν το κλίμα στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών μάλιστα έθεσε θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο μεγάλος φόβος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι η πυροδότηση των ασφάλιστρων κινδύνου και η αμετάκλητη χρεοκοπία της χώρας με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ευρωζώνη.

Οξύτατα ήταν τα σχόλια του διεθνούς τύπου με χαρακτηριστικό αυτό της Handelsblatt: «Η Ελλάδα έδειχνε ότι σώθηκε, αλλά ο πρωθυπουργός της έχει άλλη γνώμη», «Σε περιπέτειες μπαίνει η βιωσιμότητα της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, ύστερα από την ανακοίνωση για δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου