XΩPIΣ ΣTOΠ OI NEEΣ IXΘYOKAΛΛIEPΓEIEΣ
Oι δραματικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας οδήγησαν αργά χθες βράδι σε αναβολή την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, που επρόκειτο να γίνει σήμερα στην Αθήνα για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες, με έγκριση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (KYA).
Η υπόθεση αφορά και το Νομό μας, αφού, ως γνωστόν, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή του Πόρου αλλά και άλλων περιοχών στα νησιά μας, πλην όμως, εκ των υστέρων, ο περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου ζήτησε να γίνει ανασκευή της απόφασης, μετά τη θύελλα που ξέσπασε.
Ωστόσο, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει στείλει νέες προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες και σήμερα, αν γινόταν η συνεδρίαση του οργάνου, ο πρόεδρός του θα εισηγείτο υπέρ της έγκρισης του σχεδίου κυα (κοινή Υπουργική Απόφαση 6 υπουργών), που, σύμφωνα με τους υπάρχοντες χάρτες, χωροθετεί νέες ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο και στις άλλες περιοχές.
Δηλαδή, αν γινόταν η σημερινή συνεδρίαση, δεν θα άλλαζε τίποτα, αφού δεν θα υπήρχε καμία παρέμβαση από την Περιφέρεια, και μετά, για να μην γίνουν ιχθυοτροφεία στον Πόρο κ.λπ., θα χρειαζόταν χρονοβόρα νομική παρέμβαση στο Σ.τ.Ε. και, βέβαια, αν γινόταν αποδεκτή!  πηγή  το   PORTAL  ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ  http://kefalonianmantata.gr