Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή Παρίση στον υπουργό για υδατοκαλλιέργειες

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΠΗΓΗ:    http://infokefalonia.blogspot.com


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με έκπληξη και οργή πληροφορήθηκα την δημοσίευση του ΦΕΚ 2505/2011, το οποίο εμπεριέχει την νέα ΚΥΑ με θέμα "Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες".
Πρόκειται για την επίμαχη ΚΥΑ για χωροθέτηση νέων ζωνών υδατοκαλλιέργειας και στην Κεφαλλονιά, η οποία έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία του νησιού μας.
Η έκπληξη και οργή μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς από την δημοσίευση του ΦΕΚ αποκαλύπτεται ότι η ψήφιση της ΚΥΑ έγινε στις 4 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που θα παρεχόταν ψήφος εμπιστοσύνης στην υπό αμφισβήτηση κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η οποία λίγες μέρες αργότερα θα παρέδιδε την εξουσία! 
Είναι προφανές ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς και εγώ προσωπικά, είμαστε κάθετα αντίθετοι τόσο με την οδό και την μεθόδευση που ακολουθήθηκε (σχεδόν “εν κρυπτώ” την ώρα που ....
 πιστεύαμε ότι θα γινόταν μία δημόσια διαβούλευση) αλλά και με την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε (την ώρα δηλαδή που η χώρα ήταν έτοιμη να αλλάξει κυβέρνηση)
Είναι επίσης γνωστή η αντίθεση μας και με το περιεχόμενο της νέας ΚΥΑ η οποία βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την τοπική κοινωνία, όπως αυτή εκφράστηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις λαϊκές συνελεύσεις στις περιοχές της Σάμης και του Πόρου, περιοχές που θίγονται άμεσα από την εφαρμογή της.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Οφείλω να σας επισημάνω ότι η “βαριά βιομηχανία” της Κεφαλλονιάς είναι ο τουρισμός που αποτελεί την μόνη μας ελπίδα να αντεπεξέλθουμε ως κοινωνία στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε.
Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η εφαρμογή της ΚΥΑ με την ανάπτυξη νέων μονάδων υδατοκαλλιεργειών θα επιφέρει αποφασιστικό και τελειωτικό χτύπημα στην ήδη “τραυματισμένη” τουριστική μας οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του νησιού μας.

Και αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ως Δήμαρχος και ως Κεφαλλονίτης.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Βρεθήκαμε προ τετελεσμένου με την “ύπουλη” αυτή μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να ψηφιστεί αυτή η απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Για το λόγο αυτό η κοινωνία του νησιού μας, το δημοτικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά θέλουμε να απευθυνθούμε προς τους υποψήφιους νέους επενδυτές υδατοκαλλιεργειών που ετοιμάζονται να έρθουν στο νησί μας και να τους καταστήσουμε σαφές ότι: Θα αντιταχθούμε σθεναρά με όλες μας τις δυνάμεις και δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί καμία νέα επένδυση υδατοκαλλιέργειας πλην των ήδη υφιστάμενων και τους καλούμε να μην προχωρήσουν σε έναν τέτοιο σχεδιασμό διότι θα συναντήσουν την δυναμική αντίδραση του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας

Ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας

Αλέξανδρος Παρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου