Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τι προβλέπεται από το Σύνταγμα στην περίπτωση παραίτησης του Πρωθυπουργού


Τι προβλέπεται από το Σύνταγμα στην περίπτωση παραίτησης του ΠρωθυπουργούΣύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας αν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να παραιτηθεί το μεσημέρι στην επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις προθέσεις και τις αποφάσεις του Παπανδρέου, θα πρέπει ο επόμενος πρωθυπουργός να ψηφιστεί στην Βουλή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός με νωπή, μόλις λίγων ωρών, την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν προβλέπεται να αποφασιστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά μόνο από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα ο Πρωθυπουργός στην θέση του Παπανδρέου θα πρέπει να είναι ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Δεν προβλέπεται λοιπόν για Πρωθυπουργός να οριστεί κάποιος εξωκοινοβουλευτικός, ή κάποιος που δεν ανήκει στο κυβερνών κόμμα. Άπαξ και ψηφιστεί στην Βουλή ο «Χ» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους από την Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, θα πρέπει εντός 15 ημερών να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην ολομέλεια της Βουλής.
Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μην αποπροσανατολιζόμαστε από τις αντικρουόμενες συζητήσεις που γίνονται εντός και εκτός Βουλής τις τελευταίες μέρες.
Αυτά προβλέπει το Σύνταγμά μας και οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή.
Κωστής Αποστολόπουλος
Επιστροφή στην αρχική   TSANTIRI.GR  (PHGH)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου