Aπό μηδενική βάση η μελέτη για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες, χωρίς να θιγούν οι ιχθυοτροφικές μονάδες που είναι σε λειτουργίαΑπό μηδενική βάση θα γίνει η νέα μελέτη για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η νέα μελέτη θα έχει κατεύθυνση προς την διατήρηση των υπαρχόντων ιχθυοτροφείων στις θέσεις τους, αλλά θα «μεταφέρει» προβλεπόμενες ιχθυοκαλλιέργειες σε σημεία που δεν θα δημιουργηθούν τριβές, όπως π.χ. στον Πόρο, όπου πρόσφατα ξεσηκώθηκαν εκεί οι φορείς και ο κόσμος.
Η νέα μελέτη θα κατατεθεί στο Εθνικό Χωροταξικό Συμβούλιο και εκπρόσωπος στην αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ορίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής. ΠΗΓΗ  :  http://kefalonianmantata.gr

Aναβάθμιση της εξυπηρέτησης των επιβατών στο Aεροδρόμιο, στόχος της Tουρ. Eπιτροπής.

Aναβάθμιση της εξυπηρέτησης των επιβατών στο Aεροδρόμιο, στόχος της Tουρ. Eπιτροπής.Συνεδρίασε   η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς στο Θέατρο Κέφαλος.
Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
  • Να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύσκεψη για να σχεδιασθεί η λειτουργικότητα και η ανάπτυξη εξυπηρέτησης των επιβατών-επισκεπτών στο Αεροδρόμιο κατά την τουριστική περίοδο, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
  • Σε επόμενη συνεδρίαση και με την παρουσία του Διοικητού της Τροχαίας κ. Γρηγόρη Γκίνα, να λυθούν προβλήματα Oδικής Ασφάλειας και κυρίως να γίνει ειδική σήμανση και τοποθέτηση χρωματικών φωτισμών στις διαβάσεις πεζών.
  • Με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ε. και του προέδρου του κ. Σταύρου Τραυλού να γίνει εξωραϊσμός των δρόμων και μονοπατιών που έχουν εξαιρετικά τουριστικό ενδιαφέρον π.χ. ο δρόμος που οδηγεί στο Σπήλαιο του Αγίου Γερασίμου στη Λάσση, αλλά και οι χώροι γύρω από τους τελικούς προορισμούς.
  • Να παραβρεθούν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι μετά από πρόσκληση της Επιτροπής σε επόμενη συνεδρίασή της, ώστε να συζητήσουν από κοινού θέματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου μέσω Διαδικτύου και οι τελικές αποφάσεις να προωθηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  • Να μην δεχθεί η Επιτροπή κανένα υποψήφιο βουλευτή, κανενός κόμματος, να παραβρεθεί σε συνεδριάσεις της και να καταθέσει θέσεις-απόψεις προκειμένου το Τουριστικό Oργανο του Δήμου να “μείνει έξω” από κάθε κομματική ανάμειξη.
Στο μεταξύ, σήμερα και ώρα 6 μ.μ., μετά από απόφαση της Τουριστικής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον Τουρισμό στον Πόρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων κ. Νίκος Παπαδάτος, τοπικοί παράγοντες, φορείς, σύλλογοι, μέλη της Επιτροπής και κάτοικοι της περιοχής.
Η σημερινή σύσκεψη γίνεται στα πλαίσια της απόφασης που έχει παρθεί για τις κατά τόπους συνεδριάσεις, που θα κάνει συχνά η Επιτροπή Τουρισμού, σε όλο το εύρος του Δήμου.
Επίσης, την επόμενη Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί Συνεδρίαση της Επιτροπής, λόγω της συμμετοχής του Δήμου μας, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κεκάτος, στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού (World Travel Market) στο Λονδίνο, η οποία θα διαρκέσει από 6 έως 10 Νοεμβρίου.
O κ. Κεκάτος θα καλύψει ο ίδιος όλα τα έξοδα του ταξιδιού και παραμονής του στο Λονδίνο, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος.

POROSNEWS:  
Στην  σύσκεψη για τον Τουρισμό στον Πόρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου,  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ,   Ειπώθηκε  και  το  θέμα  φτηνών αερ. εταιρειών, αλλά και  η ανάγκη δρομολογίου  λεοφωρείων από Αεροδρόμιο προς Πόρο,όπως και  η  ανάγκη σύνδεσης από το κτελ  δρομολογείου από Κατελείο-έως Φισκάρδο με επιστροφή.