Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ!! ΤΗΝ ΓΕΕΕΕΕΦΥΥΥΥΡΑΑΑΑ!!!

«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.»  
   
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Νίκο Ανουσάκη

Κύριε Πρόεδρε,
Βρισκόμαστε αυτή την περίοδο σε όξυνση της επίθεσης της κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ απέναντι στο εισόδημα, τα δικαιώματα και την ίδια την ζωή των εργαζομένων, με στόχο να συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος για την κρίση που δημιούργησε το καπιταλιστικό σύστημα με την συσσώρευση τεράστιων κερδών σε μια χούφτα πλουτοκρατών.
Σε αυτό το περιβάλλον έχουν δημιουργηθεί σοβαρές επιπτώσεις σε μια σειρά λειτουργίες του Δήμου αλλά και στην ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην Κεφαλονιά. Για αυτό ΖΗΤΑΜΕ να ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ κατά προτεραιότητα τα παρακάτω θέματα :



1.ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Σήμερα, άμεσα είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας να εκφραστεί πιο αποφασιστικά και οργανωμένα η λαϊκή αγωνιστική αντεπίθεση, απειθαρχία, ανυπακοή και αποφασιστικότητα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Τη ματαίωση των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων, την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Με την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και την μείωση των Δημοτικών τελών. Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ με την παράλληλη απαγόρευση διακοπής παροχής του νερού. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή (τροφεία κ.λ.π.) από τους γονείς. Διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης σε ανέργους και χαμηλόμισθους. Χορήγηση συσσιτίων σε όλα τα σχολεία. Καμιά απόλυση εργαζομένου από τον Δήμο και τις Δημοτικές επιχειρήσεις.

2.ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας στα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Στήριξη με κάθε τρόπο σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο μικρό επαγγελματία, σπουδαστή που δεν μπορεί ή αρνείται να τα πληρώσει. Το ΔΣ αποφασίζει την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία κ.α.) προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους υποστούν συνέπειες από την μη πληρωμή των χαρατσιών.

3.ΚΥΑ ΓΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Η χωροταξία των ιχθυοτροφείων έτσι όπως υλοποιείται είναι στρατηγική ανάγκη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και όχι για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Έτσι εξηγείται το «άγχος» του πολιτικού προσωπικού και των παρατάξεων του κεφαλαίου και της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα της τοπικής διοίκησης, της ΠΙΝ και της κυβέρνησης να «τακτοποιήσουν» χωροταξικά όλες τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Με βάση τα παραπάνω είμαστε κατηγορηματικά αντίθετη στην ΚΥΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες που καθορίζει την δημιουργία ΠΑΥ και επί της αρχής και στη φιλοσοφία του. Συγκεκριμένα απαιτούμε ΑΜΕΣΗ απόσυρση της ΚΥΑ που χωροθετεί επιπλέον μονάδες και ΠΑΥ στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη και παίρνουμε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις για την οργάνωση της πάλης του λαού.

4.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η παρακράτηση των χρημάτων των Δήμων ανέρχεται σε 11δις ευρώ. Τα τελευταία 2 χρόνια η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 50%. Μεγαλώνει η ανταποδοτικότητα που φθάνει από 70%-80%. Οι επιπτώσεις στο Βοήθεια στο σπίτι, στους εργαζόμενους στην ΚΕΔΗΚΕ, στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην λειτουργία του κολυμβητηρίου, στις καθαρίστριες των σχολείων, στην λειτουργία των σχολείων, στους εργαζόμενους στην Διαδημοτική, την ΔΕΥΑΚ, η εργασιακή εφεδρεία και οι απολύσεις, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι μερικά από αυτά που βιώνουμε ως συνέπειες των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ. Για αυτό άμεσα πρέπει απαντήσουμε με πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

5.ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της αποκομιδής απορριμμάτων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Υποστηρίζουμε την κλίμακα : μείωση, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, άλλου είδους ανάκτηση, διάθεση. Θεωρούμε αναντικατάστατο και αποκλειστικό το ρόλο του δημόσιου τομέα σε όλο το κύκλωμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που πρέπει να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το θέμα αυτό είναι κατεξοχήν πολιτικό. Άμεσα διασφαλίζουμε τα παραπάνω γιατί αφορούν την ποιότητα ζωής και την υγεία του λαού της Κεφαλονιάς.

6.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Για την σημερινή κατάσταση στην καθαριότητα των σχολείων αποκλειστική ευθύνη έχουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και οι Δημοτικές αρχές που αποδέχονται και υλοποιούν την παραπάνω πολιτική που για χρόνια κρατά ομήρους τους εργαζόμενους. Η καθαριότητα των σχολικών χώρων είναι ένα μείζον θέμα που σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών. Οι καθαρίστριες στον Δήμο παραμένουν απλήρωτες από 2-9 μήνες και για αυτό το διάστημα εργάζονται ανασφάλιστες, με μηνιαίους μισθούς 200-300 ευρώ!!! Άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων έτσι όπως τα διεκδικεί η Σωματειακή του Επιτροπή γιατί είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την επιβίωση τους και την αξιοπρέπεια τους. Η ευθύνη ανήκει στην Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση μαζί.

7.ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όπως γνωρίζετε υπάρχει ουσιαστική κατάρρευση του συστήματος μεταφορών που πρέπει να ξεκινήσουν από την 01.01.2012 αφού έχει καλυφθεί μόνο το 27% των δρομολογίων. Δηλαδή δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο για το 73% των διαδρομών. Αυτό έρχεται ως συνέπεια της δραστικής περικοπής των δαπανών με συνέπεια μαζικά, εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες να αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα αφού δεν θα υπάρχει μέσο μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία.

Ουσιαστικά θα αναγκαστεί να πληρώσει το κόστος αυτό κάθε γονέας άμεσα ή έμμεσα εφόσον αυτό το αναλάβει ο Δήμος χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Ζητάμε άμεσα απόφαση και αντίδραση του Δήμου Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές πριν είναι πολύ αργά, για να διεκδικήσουμε δημόσιο σύστημα μεταφοράς μαθητών μέσα από κρατικό φορέα και μέχρι τότε άμεση και επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των δρομολογίων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης 

ΠΗΓΗ :http://kefaloniaphotonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου