Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ξένα ΜΜΕ: «Ζητείται πρωθυπουργός για χώρα σε απόγνωση»

Ξένα ΜΜΕ: «Ζητείται πρωθυπουργός για χώρα σε απόγνωση»

ΠΗΓΗ:  www.iefimerida.gr
Με ανακούφιση αλλά και πικρόχολα σχόλια για την Ελλάδα, υποδέχθηκαν τα ξένα ΜΜΕ το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Με βαρείς χαρακτηρισμούς το πρωτοσέλιδο των Financial Times περιγράφει την απόφαση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Με τον τίτλο «ταπεινωτικό τέλος για τον Έλληνα μεταρρυθμιστή», η έγκριτη οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στο τέλος της εποχής Παπανδρέου ενώ καταλήγει ειρωνικά:

«Ζητείται πρωθυπουργός για μικρή χώρα της ευρωζώνης σε απελπισία. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση οικονομικών και Ελληνικής γλώσσας. Πολιτική εμπειρία μη απαραίτητη».
Το αμερικανικό δίκτυο CNN διερωτάται στην ιστοσελίδα του «Ποίος θα είναι ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδας;» αναφερόμενο στις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις και τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα για το πρόσωπο του νέου Έλληνα πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
«Ένα πράγμα θα πρέπει να παραδεχθούμε για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η υπευθυνότητά του για την Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του αντιπάλου του, Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Kurier.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι ο Σαμαράς μετρίασε την εκ βάθρων αντιπολιτευτική του στάση ενώ η Bild παρατηρεί ότι εκ του αποτελέσματος εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς κατάφερε να περάσει τη θέση του.
Η γαλλική Monde σε πορτραίτο που κάνει για τον Αντώνη Σαμαρά μιλά για «επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια» που λίγο έλειψε να οδηγήσουν την Ελλάδα σε στάση πληρωμών. Παράλληλα αναφέρεται στην προσωπική φιλία των δύο αρχηγών την περίοδο των κοινών σπουδών τους στη Βοστώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου