Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


 
αναδημοσίευση από  το  http://kefaloniaphotonews.gr

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός (Κ.Σ.) «ΡΟΤΑ» επισημαίνει, ότι το τελευταίο διάστημα στον τομέα της ψυχικής υγείας ολοκληρώνονται με τραγικό τρόπο οι επιδιώξεις όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και της ΕΕ. Βασική κατεύθυνση αυτής της πολιτικής ήταν στο όνομα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης η διάλυση των δημόσιων ψυχιατρείων, η παράδοση του ευαίσθητου τομέα της ψυχικής υγείας στην επιχειρηματική δραστηριότητα και η μετακύληση του «κόστους» στο λαό κ.α.
Σε αυτές τις συνθήκες λειτουργεί και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» με έδρα την Κεφαλονιά και χώρο ευθύνης την Κεφαλονιά –Ιθάκη – Ζάκυνθο καθώς και ο Κ.Σ. «ΡΟΤΑ» ο οποίος έχει σαν στόχο την κινητοποίηση των ψυχικά πασχόντων και την απόκτηση κοινωνικών και εργασιακών δεξιοτήτων, όπως και την ένταξή τους στην κοινωνία. Μέχρι σήμερα με την αυτοθυσία και το μεράκι των εργαζομένων, και των συνεργατών τους, προσέφερε σημαντικό και πολύμορφο έργο στον τομέα της ψυχικής υγείας στον προαναφερόμενο χώρο ευθύνης.
Η συστηματική υποχρηματοδότηση όλου του τομέα της υγείας και εν προκειμένου των εξωνοσοκομειακών αποκαταστασιακών δομών, όπως είναι και η «Μετάβαση» και ο Κ.Σ.«ΡΟΤΑ», ουσιαστικά αποδυναμώνει το θεραπευτικό έργο και εκθέτει σε κίνδυνο ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι των συμπολιτών μας. Παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές βρίσκονται σε μια ατελείωτη ομηρία. Τελευταία το Υπουργείο Υγείας προέβη σε περικοπή 25.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2011, γεγονός που αποτελεί προάγγελο για περαιτέρω περικοπές το επόμενο διάστημα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί όλες οι δομές εξωνοσοκομειακής φροντίδας και περίθαλψης (ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα κινητές μονάδες κλπ.) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) να ενταχθούν στο Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Στα πλαίσια αυτά η άμεση και οργανική ένταξη και της «Μετάβασης»-«ΡΟΤΑ» στο παραπάνω σύστημα θα επιλύσει αυτόματα την αναγκαία μελλοντική τους προοπτική.
Πιο συγκεκριμένα για τον Κ.Σ.«ΡΟΤΑ» να χρηματοδοτηθεί άμεσα μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας και να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό, ψυχικά πασχόντων και μη.
Όσον αφορά την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) που υπάγεται στην ΑμΚΕ «Μετάβαση» διεκδικούμε να μη γίνει καμία μείωση στον προϋπολογισμό από το Υπουργείο Υγείας και να εξασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε σταθερή μηνιαία βάση.
Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην παιδική και εφηβική ηλικία με ανάπτυξη ειδικής υπηρεσίας.
Η στελέχωση όλου του συστήματος υγείας να γίνεται με επαρκές, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό.
Υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος για την ψυχική υγεία, ικανού να ανακόψει τη λαίλαπα των ταξικών διακρίσεων, που προσπαθεί να εδραιώσουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης ενάντια στις περικοπές και τις απολύσεις, όπως και τον αγώνα τους για διατήρηση και επέκταση του δωρεάν χαρακτήρα της παροχής ψυχολογικής και ψυχιατρικής βοήθειας σε όποιον άνθρωπο έχει αντίστοιχη ανάγκη.
Η προσφορά της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και στα τρία νησιά είναι αδιαμφισβήτητη, τόσο σε επίπεδο αντιμετώπισης, όσο και σε επίπεδο πρόληψης των ψυχικών προβλημάτων και θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αξιοπρεπή συνέχιση της λειτουργίας της.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                   Γερασιμόπουλος Παύλος


και  μικρή  αναδρομή και σε  περσινές αναρτήσεις μου!!

ΠΡΩΤΑΠΡΛΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΜΕΤΑΒΑΣΗ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ ΜΕ  ΘΕΜΑ, ΜΥΘΟΙ  ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   1  ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00  ΣΤΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΡΟΥ
Σεμινάριο για την Ψυχική Υγεία   δείτε περισσότερα   ε δ ώ    30 Μαρτίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου