Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία: πάρτι για την αποχώρηση Μπερλουσκόνι!

Περισσότερα από 20 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά και 17 στην «πρώτη γραμμή» της πολιτικής  έλαβαν τέλος το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλλε και επισήμως την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Είχε προηγηθεί  η υπερψήφιση του νέου οικονομικού  πακέτου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέλιξη που ο ίδιος ο Καβαλιέρε  είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αποχωρήσει από την εξουσία και να εκκινήσει τις διαδικασίες για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, υπό τον Μάριο Μόντι.

Στις 22:05 ώρα Ιταλίας  γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους μιας ολόκληρης  εποχής. 
Και την ίδια ώρα πλήθος κόσμου έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και από το Κυρηνάλιο Μέγαρο ξεσπούσε σε επευφημίες. Οι Ιταλοί ξεκινούσαν ένα ατελείωτο πάρτι (!), παρόμοιο με τα επικά πάρτι που διοργάνωνε ο μέχρι εκείνη την ώρα πρωθυπουργός τους στις βίλες του στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία. Πληρωμένες συνοδοί δεν υπήρχαν αυτή τη φορά στους δρόμους της Ρώμης και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας. Υπήρχαν όμως χιλιάδες Ιταλοί, ένα ολόκληρο κίνημα, το «μοβ κίνημα» που είχε συστήσει ο Τζανφράνκο Μάσια με μοναδικό αίτημα την παραίτηση του Μπερλουσκόνι, εκατοντάδες πανό και συνθήματα κατά του Καβαλιέρε («Bella Ciao», «μαφιόζοι», «παραιτήσου!», «κλόουν», «καραγκιόζη», «Αλληλούια»), δεκάδες σαμπάνιες και μια ορχήστρα! Μια κανονική ορχήστρα που μετέτρεψε την δυναμική διαμαρτυρία σε ολονύχτιο πάρτι, αμέσως μόλις η γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί έξω από το προεδρικό Μέγαρο μετέδωσε το σύντομο μήνυμα του Προέδρου Ναπολιτάνο με το οποίο επικυρώθηκε πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ήταν πια πρωθυπουργός της Ιταλίας.

7 σχόλια:

  1. Ας μην ξεχνάνε οι μαλάκ… Ιταλοί ότι τον Μπερλουσκόνι δεν τους τον επέβαλε κανένας. Απλός όταν βγήκε δεν είχαν κάποιον καλύτερο.
    Α ξέχασα την Τιτσιολίνα, μήπως τώρα θα την φέρουν για πρωθυπουργό;
    Οι λαοί τελικά είναι όχλος ευμετάβλητος. Αυτό είναι η δυστυχία τους.

    Βίβα Τσιτσιoλίνα παιδεράστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα τυπογραφικά συνχωρούνται!!,εγώ κάνω περισσοτερα,, η μαγκιά του Σίλωιο ήταν ότι ξεκίνησε έχοντας πρώτα όλα τα μέσα ενημέρωσης,οπότε η πλύση εγκεφάλου ήταν απλό (με όμικρον) πράγμα για τους ψηφοφόρούς! όπως και εμάς που μας εχουν κάνει θεό τον Παπαδήμο, που θα μας σώσει!!!όλα τα στραβά τα έκανε ο Γίωργος,και το κακό σύριζα που κάνει επεισόδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίλβιο ήθελα να γράψω,, και ξέχασα και τον κακό που μας λένε οτι κάνει το κίνημα δεν πληρτώνω ,και η σπίθα!! ξεχνβούν όμως την ουσία ότι πια δεν έχουμε να πληρώνουμε ,φτάσαν 1 εκατομύριο οι άνεργοι, και ακολουθούν σωρό απολύσεων, και μειώσεις στα έσοδα ,και μισθους -συντάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που διατηρείς το χιούμορ σου (εκείνο το με όμικρον). Μην το αφήνεις καθόλου γιατί είναι το μόνο αντίδοτο στην ψυχοπλάκωση της εποχής.
    Κούρλα χρειάζεται φίλε, αρκεί να την πουλάμε μόνο και να μην την αγοράζουμε από αυτούς που προσπαθούν να μας την πουλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΜΙΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣ!!,, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ!! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΜΠΥΡΑ,, ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΥΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΙ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ, ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ή ΤΟΝ ΘΥΛΗΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή