Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΛΜΕΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ.

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, διότι, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υλοποιεί τη μετακύληση των μεταφορών των μαθητών και του κόστους τους στους γονείς. Κι αυτά με τις πλάτες των κυριάρχων δυνάμεων στην τοπική διοίκηση, τόσο στην ΚΕΔΚΕ όσο και στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Είναι απαράδεκτη η συζήτηση που ανοίγει από κυβέρνηση - αυτοδιοίκηση για υλοποίηση της πολιτικής «μεταφορά- προσωπική ευθύνη» του καθενός, με κάποια συνδρομή του κράτους (80 ευρώ) ή για ανάληψη μέρους του κόστους από τους δήμους με παράλληλη αύξηση των δημοτικών τελών. Όλες οι δήθεν λύσεις, σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελούν διαφορετικά μείγματα της ίδιας αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Στην Κεφαλονιά περικόπτεται το 73% των δρομολογίων (133 δρομολόγια ταξί) – τα ίδια και χειρότερα στο Θιάκι, όπου ήδη υπάρχει περικοπή δρομολογίων ταξί για το νηπιαγωγείο. Από 1 Γενάρη λοιπόν εκατοντάδες μαθητές θα βρεθούν χωρίς μεταφορά εξαιτίας της στάσης πληρωμών που επιβάλλει το κράτος. Εκείνα τα σχολεία που θα πληγούν περισσότερο επειδή μεταφέρονται πολλοί μαθητές με ταξί είναι τα περιφερειακά, τα ΕΠΑΛ και τα ειδικά σχολεία. Με άλλα λόγια τα παιδιά της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες με ειδικές ανάγκες θα χτυπηθούν καίρια για μια ακόμη φορά.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να διασφαλιστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά των μαθητών για όλα τα σχολεία. Να μη δώσουν οι γονείς ούτε 1 ευρώ για τη μεταφορά των παιδιών τους. Εξασφάλιση δωρεάν συγκοινωνιών των μαθητών για όλα τα μέσα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι μόνο ένας ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας συγκοινωνιών μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη – ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Να μην υπάρξει καμία επανάπαυση ή αποπροσανατολισμός, με απλή παρακολούθηση των εξελίξεων.
Καμιά αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να παρέμβει αποφασιστικά ο λαός.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 μ.μ. αμφ. 2ου – 3ου Γυμν.
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Γενική Απεργία & συγκέντρωση 10.30 π.μ. με το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Παράσταση σε Δήμο - Περιφέρεια στις 1 το μεσημέρι για μεταφορές – λειτουργικά – υποσιτισμό


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης        Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου