Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εντονη διαμαρτυρία διαχωρίζοντας τα ξενοδοχειακά καταλύματα και μόνο, σε κύρια τουριστικά καταλύματα.

ΑΘΗΝΑ 16-11-2011
                              ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2008


Προς: Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Υπουργείου Οικονομικών.

Θέμα: Καταστρατήγηση του νόμου σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων             της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

            Ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, έλαβε γνώση της απάντησής σας και μέσω της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πολιτική που ακολουθήσατε διαχωρίζοντας τα ξενοδοχειακά καταλύματα κατά το δοκούν και μόνο σε κύρια τουριστικά καταλύματα. Χωρίς αίσθημα ευθύνης μας αναγκάζετε να πληρώσουμε το ΕΕΤΗΔΕ για το σύνολο των χώρων μας, την ώρα που ο ίδιος ο νόμος 4021/2011 μερικώς μας εξαιρεί.
            Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. και τα μέλη της δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε τις καταχρηστικές ερμηνείες του νόμου, από υπηρεσιακά όργανα του υπουργείου σας, που υφαρπάζουν το εισόδημά μας. Θεωρούμε δε, άκρως αντιδεοντολογικό, το γεγονός ότι αποκλείσατε την επικοινωνία του τριτοβάθμιου φορέα μας επί 2 μήνες έως  σήμερα για λόγους σκοπιμότητας τους οποίους σας καταλογίζουμε. Κανένας θεσμικός παράγοντας αυτής της χώρας δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε αντισυνταγματική υπέρβαση ερμηνεύοντας περιοριστικά τον νομοθέτη και κάνοντας επιλεκτική εφαρμογή των διατάξεων του νόμου. Αυτή η στάση σας – χωρίς νομιμοποιητική βάση, θα δημιουργήσει έντονα οικονομικά προβλήματα σε πληθώρα επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες βρίσκονται σε δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
            Ζητάμε για μία ακόμα φορά να διορθώσετε άμεσα το πρόβλημα που δημιουργήσατε είτε μέσω της διεύθυνσής σας είτε μέσω του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών.
            Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας για την προστασία των μελών μας.

Για το Δ.Σ.
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                          ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου