Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.,, ΕΚΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ   Οι ελληνικές πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού Τύπου

«Τρελός» ο Παπανδρέου, που «παίζει με τη φωτιά»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Με πρωτοσέλιδο τον τίτλο «Κραχ» στα ελληνικά κυκλοφόρησε η γαλλική εφημερίδα “La Tribune”, αναφερόμενη στην πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά» γράφει στο κύριο άρθρο της η γερμανική συντηρητική εφημερίδα “Die Welt” σχετικά με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Δεν υπάρχει τίποτε προς διαπραγμάτευση» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, συνεχίζοντας: «Οι Έλληνες δεν πρέπει να χάσουν ούτε ένα λεπτό και να εφαρμόσουν άμεσα το συμφωνηθέν σχέδιο της Συνόδου Κορυφής».

«Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να πιέσει, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής» αναφέρει η συντηρητική  “Le Figaro”, μεταδίδοντας την άποψη του Γάλλου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν.

«Η Ελλάδα καταστρέφει τις όποιες ελπίδες είχε ο Νικολά Σαρκοζί» αναφέρει και η ελβετική εφημερίδα “Les Temps”, υποστηρίζοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και τις ελπίδες για τη λύση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Μια καλή ιδέα σε λάθος χρονική στιγμή» γράφει στο άρθρο του ο εκδότης της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», ενώ η «Berliner Morgenpost» θεωρεί το δημοψήφισμα «χρήσιμο για την Ελλάδα».

Η «Bild», με τίτλο «Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες», αναφέρεται στις δραματικές συνέπειες που θα έχει μια αρνητική ψήφος των Ελλήνων, ενώ και η ισπανική εφημερίδα «El Pais» χαρακτηρίζει την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού «ένα τεράστιο λάθος».

Για μια σοκαρισμένη Ευρώπη και μια «απελπισμένη προσπάθεια» από Μέρκελ και Σαρκοζί  να κρατήσουν  την Ευρωζώνη ενωμένη, μιλάει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ  ως μια «κυβέρνηση στο χείλος του  γκρεμού» και, σε σχέση με τις εσωκομματικές  δυσκολίες του κυβερνώντος κόμματος, περιγράφει τις «θυμωμένες αντιδράσεις» από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα την παραίτηση της Μιλένας Αποστολάκη, η οποία «παραιτήθηκε, γιατί αηδίασε στην ιδέα ενός δημοψηφίσματος».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι η μόνη λύση για να ξεπεραστεί η αστάθεια και η δυσαρέσκεια του κόσμου για τα μέτρα και το Μνημόνιο είναι να συμφωνήσει ο λαός και ότι, παρότι οι αγορές θα διαταραχθούν, αυτό δεν θα κρατήσει πολύ και μετά το δημοψήφισμα «κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει την πορεία της Ελλάδας στο ευρώ».

Η εφημερίδα Telegraph σε άρθρο της αποκαλεί τον πρωθυπουργό «τρελό» μέσα από την πένα του αρθρογράφου Damian Reece, ο οποίος αναρωτιέται: «Μα είναι τρελός; Ποιος υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης θα εκβίαζε μέσω δημοψηφίσματος;».

Ωστόσο, ο Reece ολοκληρώνει το κείμενό του, λέγοντας ότι «αν κανείς αναλογιστεί σε τι κακό χαμό βρίσκεται η Ελλάδα και η ευρωζώνη, το πακέτο που πήρε η Αθήνα πριν λίγες μέρες είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ελπίζει».

Ένα πακέτο, που θα οδηγήσει στο να μπει η χώρα «σε έναν οικονομικό κορσέ, για να μοιάσει λίγο περισσότερο στον βορρά... Δημοψήφισμα; Ε, τώρα που το λέτε..» αναρωτιέται κλείνοντας ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι είναι στο συμφέρον της Βρετανίας να σταθεί στο πλευρό της Γερμανίας και της Γαλλίας.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου