Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σε 100 δισ. δολάρια η αξία φυσικου αερίου στην Κύπρο!!

Σε 100 δισ. δολάρια υπολογίζει την αξία φυσικου αερίου η Κύπρος  , Καλύπτει τις ανάγκες της Κύπρου για 210 χρόνια, λέει η αρμόδια υπουργός
Σε 100 δισ. δολάρια υπολογίζει την αξία φυσικου αερίου η Κύπρος

Aμεσα οφέλη θα έχει η Κύπρος από τον εντοπισμό φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) δήλωσε η αρμόδια υπουργός Εμπορίου κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου η οποία είπε ότι η ενδεικτική αξία του κοιτάσματος που εντοπίσθηκε ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια. Χαρακτήρισε μάλιστα το φυσικό αέριο «καλής ποιότητας» και σημείωσε ότι μπορεί να καλύψει της ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 210 χρόνια.

 Και αυτά μόνον από μία γεώτρηση που έγινε σ΄ ένα από τα 13 Οικόπεδα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η αμερικανική εταιρία Noble που διεξάγει τις έρευνες με ανακοίνωσή της από το Χιούστον του Τέξας, προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση για ανάπτυξη της ανακάλυψης με τρόπο που θα μεγιστοποιεί την αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Τσαρλς Ντέϊβινσον δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη σημαντική ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό Οικόπεδο 12».

Είναι η πέμπτη στη σειρά ανακάλυψη φυσικού αερίου από την συγκεκριμένη εταιρία στην ευρύτερη περιοχή, με συνολικά ακαθάριστα υπολογιζόμενα αποθέματα να ξεπερνούν τα 33 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Θα απαιτηθεί άλλη μία γεώτρηση τελικής αξιολόγησης, πριν από την αξιοποίησή του κοιτάσματος στο Οικόπεδο 12.

Η Noble λειτουργεί στη γεώτρηση κατέχοντας το 70% των μετοχών. Δύο άλλες εταιρίες η Delek Drilling και η Avner Oil Exploration θα έχουν 15% η κάθε μία, νοουμένου ότι θα δοθεί και η τελική έγκριση της κυπριακής κυβέρνησης.

Οι επόμενες κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδυτών και η δημιουργία τερματικού σταθμού στο Βασιλικό της Λεμεσού και η δημιουργία μίας εταιρίας, στην οποία δεν θα μετέχουν πολιτικοί για την άμεση αξιοποίηση του κοιτάσματος, ενώ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να αρχίσει η αδειοδότηση και άλλων θαλάσσιων οικοπέδων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου