Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ Συναλλαγές μέσω καρτών με ΦΠΑ 20%,ΚΑΙ 10%

Τις τράπεζες σχεδιάζει να βάλει στο παιχνίδι είσπραξης του ΦΠΑ  
το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βάλει φρένο στις διαρροές εσόδων.

Το σχέδιο είναι απλό και φέρει τη σφραγίδα της συμβολής της ομάδας Ράιχενμπαχ όσον αφορά τις τεχνικές του λεπτομέρειες. Σύμφωνα με αυτό, σε κάθε συναλλαγή μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ή επιταγών, όπου υπάρχει τραπεζική μεσολάβηση, η τράπεζα πριν αποδώσει τα χρήματα της συναλλαγής στις επιχειρήσεις θα παρακρατά τον ΦΠΑ και θα τον αποδίδει απευθείας στο Δημόσιο. Στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσό της συναλλαγής χωρίς ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, προκειμένου να υπάρξει και κίνητρο για την αύξηση των συναλλαγών μέσω καρτών, άρα και αυξημένη αποδοτικότητα του μέτρου, το σχέδιο ενσωματώνει και φορομπόνους μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ κατά τρεις μονάδες, από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%, προς όφελος των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο είναι σε τέτοιον βαθμό έτοιμο που θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί και από την 1η Ιανουαρίου, εφόσον ληφθεί η πολιτική απόφαση για άμεση προώθησή του.

Παράλληλα, άλλωστε, από την 1η Ιανουαρίου 2012, χαμηλώνει περισσότερο, από τα 3.000 ευρώ σήμερα στα 1.500 ευρώ, το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο όλες οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών, όπως προβλέπουν υφιστάμενες διατάξεις νόμου. Ο νόμος καλύπτει και τις περιπτώσεις όπου ο καταναλωτής δεν έχει κάρτα ή δεν μπορεί να εκδώσει επιταγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου