Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ,Καλή μας τύχη!


Αρθρο τ ου από την Σημερινή Real News.!!! Καλή εβδομάδα να έχουμε και μεγάλη αντοχή!
Πολλοί είναι εκείνοι, με πρωταγωνιστή τον νομπελίστα Ρουμπινί  που βλέπουν την επιστροφή της χώρας μας στην δραχμή ως ένα αναπόφευκτο γεγονός.  Η ΕΕ με κάθε τρόπο και για δικά της συμφέροντα προσπαθεί να μας κρατήσει στο ευρώ με κάθε κόστος.
Μας έχουν δανείσει πάνω από 250 δις ευρώ και έχουν προγραμματίσει να μας δανείσουν άλλα 130 δις συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να μας αφήσουν στην τύχη μας. Δεν είναι όμως και διατεθειμένοι να βλέπουν ότι το μόνο που ζητάμε είναι δάνεια και συγχρόνως να ακούν τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος να ομολογεί μέσα στην βουλή,  ότι τους πρώτους εννέα μήνες του χρόνου οι Έλληνες έστειλαν στο  εξωτερικό 40 δις ευρώ!

Ακούω ότι η κυβέρνηση έρχεται δήθεν σε επαφή  με τους Ελβετούς να μάθει τους έλληνες καταθέτες τη στιγμή κατά την οποία οι ελληνικές τράπεζες ξέρουν ποιοι πελάτες τους έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό. Συνεπώς το γνωρίζει και η τράπεζα της Ελλάδας και άρα μπορεί να το πληροφορηθεί και  το ΣΔΟΕ, το οποίο με την σειρά του μπορεί να μάθει το  πόθεν έσχες όλων αυτών των κυρίων που ουσιαστικά στρώνουν το κόκκινο χαλί για τη δραχμή.
 Επιστροφή στη δραχμή  σημαίνει εθνικό διασυρμό αλλά και  τριτοκοσμικό πισωγύρισμα. Το πισωγύρισμα όμως θα είναι πιο εφιαλτικό καθότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει κάνει ούτε καν άσκηση επί χάρτου για αυτό το ενδεχόμενο. Όμως … Η Wall Street Journal, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου είχε άρθρο με τον τίτλο «Οι αγορές τεστάρουν τη δραχμή». 
Πέρσι  το Μάρτη  παραβρέθηκα σε ημερίδα που έκανε στο private banking της η Eurobank. Ομιλητής ο κύριος Χαρδούβελης. Το επιτόκιο που είχε πλήρωσε η Ελλάδα για τα έξι δις δάνειο  ήταν 6.2%. Τότε είπα στον κύριο Χαρδούβελη ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλεόν να δανείζεται. Μου απάντησε ότι κάνω λάθος και «θα συνεχίσει να δανείζεται απλά με υψηλότερο επιτόκιο … με 7%.» Πραγματικά είχα μείνει άναυδος από την απάντηση. Σήμερα έμαθα ότι ανέλαβε οικονομικός  σύμβουλος του κυρίου Παπαδήμου. Καλή μας τύχη!


Σημείωση
Μήπως μπορεί να μου χαρακτηρίσει  κάποιος τους δημάρχους που εισβάλουν  στα γραφεία της ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι ότι είναι παράνομο και άδικο να εισπράττει η ΔΕΗ  το νέο φορολογικό χαράτσι, ενώ συγχρόνως η ΔΕΗ εισπράττει για λογαριασμό τους τα δημοτικά τέλη, τα οποία οι ίδιοι οι δήμοι επιβάλουν επί πτωχών και πλουσίων δημοτών;

4 σχόλια:

  1. Με συγχωρείτε, αλλά θεωρώ οτι (αναφέρομαι στη σημείωση), ή ζείτε σε άλλη χώρα ή μας κογιονάρετε...γιατί το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό αφού δεν είναι ανταποδοτικό τέλος, ενώ τα υπόλοιπα που αναφέρεστε ότι εισπράτει η ΔΕΗ, α) αναφέρεται στην σύμβαση που έχετε υπογράψει με το πάροχο και β) είναι ανταποδοτικό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφορικά δε, με το σχόλιό σας για την φυγάδευση δισ ευρώ στο εξωτερικό, ναι θα συμφωνήσω μαζί σας. Άν ήθελαν, ζητώντας από την ΚτΕ, τα αντίστοιχα παραστατικά θα είχαν στην διάθεσή τους τα ονόματάκια τους. Πέραν αυτού εκκρεμεί για θετική απάντηση στην Ελληνική Βουλή από το 2005 αίτηση της Ελβετικής Κυβέρνησης για παροχή σχετικών πληροφοριών με φαινόμενα φοροδιαφυγής κλπ κλπ Ελλήνων καταθετών στις Ελβετικές τράπεζες. Γιατί η Ελληνική βουλή δεν ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα αυτό; Με άλλα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συμπατριώτης μας μεγαλοεκδότης και οφειλέτης του δημοσίου και εκατοντάδων υπαλλήλων του Γ.Κουρής, στον οποίο ανήκει κατά το ήμισυ η εφημερίδα REAL NEWS" τον προωθεί τον κ. Παπαδάτο. Πονηρά σκεπτόμενος, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβερνών κόμμα για να έχει και ένα δικό του άνθρωπο στην εξουσία εφ' όσον εκλεγεί βουλευτής ο Π.Παπαδάτος.Το σάπιο σύστημα σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα πάντα θα είναι στην εξουσία γιατί δεν είμαστε πια Έλληνες αλλά ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ.ΚΚΕ κλπ.

    "Θα το σβήσεις το μήνυμά μου POROS NEWS" όπως έκανες και σε κάποιο άλλο που αφορούσε την εκκλησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν συνηθιζω να σβηνω μηνυματα,,δεν θυμαμαι ποιο λες οτι εσβησα, τα μόνα που μερικές φορές αφαιρω .,είναι αν κάποιος ανωνυμος βρίζει χυδαία,,ή κατηγωρεί χωρις αποδείξεις κάτι συγκεκριμένο!! και αυτό επειδη το θεωρώ αντιολογικο,, αν γράγει κάποιος κάτι που πιστεύει , πάντα το αφήνω διότι ειναι λογικό να έχει ο καθένας μας δική του άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή