Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συμβούλιο Δ.Κ. Πόρου: Ξέσπασμα οργής για την ΚΥΑ-Ιχθυοκαλλιέργειες





 "Δεν θα κάτσουμε άπραγοι"
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΗΝ   KEFALONIAPRESS.GR
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Πόρος,   20/11/2011
limenia_300.jpgΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΟΥ
 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
 
 
Προς:
1.   Υπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και
      κλιματικής αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
1.      Υπουργό Πολιτισμού και τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο
2.      Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου
3.      Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σ. Κουρή
4.      Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπ. Μοσχόπουλο
5.      Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλ. Παρίση
6.      Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας
7.      Μ.Μ.Ε.
 
 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
      Ενώ η κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας περίμενε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η απερχόμενη κυβέρνηση δημοσίευσε το ΦΕΚ 2505/2011,σύμφωνα με το οποίο η καταστροφική για τα νησιά μας ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), σχετική με την δημιουργία ιχθυοτροφικών μονάδων και γενικότερα πάσης μορφής υδατοκαλλιεργειών, έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011 με τις υπογραφές και τις ευχές των Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Βενιζέλου, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Γερουλάνου! Άλλοι θα χρειάζονταν μέρες συνομιλιών και ατελείωτες ώρες ενασχόλησης. Όχι αυτοί! Άλλοι θα διασταύρωναν στοιχεία και μελέτες. Όχι αυτοί! Άλλοι θα συνομιλούσαν με τους τοπικούς παράγοντες και θα ζητούσαν τη γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων. Όχι αυτοί! Άλλοι θα περίμεναν μια πιο “φωτεινή” μέρα για να υπογράψουν κάτι τόσο σημαντικό. Αλλά όχι, όχι αυτοί!
Το να προβούμε σε χαρακτηρισμό  της κοινής υπουργικής απόφασης το θεωρούμε άσκοπο. Το να σχολιάσουμε τους υπογράφοντες αυτής και τα συμφέροντα που καλύπτουν, σχήμα ρητορικό. Δε θα αναφερθούμε καν στους τοπικούς άρχοντες, που έβαζαν τις υπογραφές τους στηρίζοντας τα βδελυρά σχέδια υποβάθμισης των νησιών μας και τώρα βγάζουν πύρινες ανακοινώσεις για το ατόπημα της κυβέρνησης και την “παραβίαση ανοικτών θυρών εις βάρος της ανάπτυξης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης”. Δε θα μιλήσουμε για “κεραυνούς εν αιθρία”, εφόσον το πολιτικό  κατεστημένο, τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους και επιπέδου νομοθετικές πράξεις. Δε χρειάζεται καν να σας πούμε τι δεν κάνατε για τον τουρισμό, την αλιεία, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, ως τους επίσημους και πλέον ενδεδειγμένους μοχλούς ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας μας.
Με την ίδια σαθρή προπαγάνδα της οποίας μέλημα είναι ο διασυρμός των δημόσιων οργανισμών, με στόχο το ευτελές ξεπούλημά τους, η απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας επ' ωφέλειά των καιροσκόπων και τελικά παρ' όλες τις σθεναρές αντιδράσεις του λαού, το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας, έρχεστε να μας “σώσετε” με πρόσχημα την κάμψη του τουρισμού στην Ελλάδα, νομιμοποιώντας την καταστροφή των αιγιαλών μας, τον περιορισμό της τουριστικής και οικιστικής μας ανάπτυξης, την επιπλέον συρρίκνωση των είδη χαμηλών εισοδημάτων μας και τέλος την βιομηχανοποίηση αυτού του φυσικού παραδείσου που ακούει στο όνομα παραλίες της Ελλάδας.
 
Δε σας στέλνουμε το γράμμα αυτό για να σας προτρέψουμε να αποσύρετε την ΚΥΑ. Αν πραγματικά νοιαζόσασταν τον τόπο αυτό, εξ αρχής δε θα είχατε προβεί σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Το γράμμα αυτό το στέλνουμε εμείς, οι ταπεινοί θνητοί και περήφανοι κάτοικοι του Πόρου, αυτού του μικρού χωριού της Κεφαλονιάς που όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πονάει και θα πονέσει ακόμη περισσότερο από τις ξεπουλημένες πολιτικές σας. Χωρίς καμία ασυλία αντίστοιχη με τη δική σας, χωρίς ασφαλίτες και σερίφηδες να προστατεύουν εμάς και τα σπίτια μας, μας έχει μείνει μονάχα ένας δρόμος, να προστατέψουμε ότι μας έχει αφήσει ακόμα όρθιο η θητεία σας, με την ενότητά μας και τους αγώνες μας.
Ενημερώνουμε εσάς και τους επίδοξους επενδυτές-κοράκια που στηρίζεται, πως δε θα κάτσουμε να παρακολουθούμε την καταστροφή του τόπου μας άπραγοι. Δε θέλουμε τη “σωτηρία” σας. Δεν γυρεύουμε τη βοήθειά σας. Η μάχη θα αρχίσει με τις πρώτες κινήσεις σας, από στεριά και θάλασσα, από παιδιά κι από γερόντους. Μια νέα Κερατέα σας περιμένει.
 
 
 
 
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
1.  Αριστοτέλης Μπατιστάτος                                         Επαμεινώνδας Κουστουμπάρδης
2.  Γιώργος Μηλιαρέσης
3.  Πέτρος Λαζαρής
4.  Ελένη Κορισιάνου
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου