Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΟΥΣ!

ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΑΙΝΟ

«Θρήνος» στην Β. Κορέα για τον Κιμ Γιονγκ

Μέσα σε τραίνο και κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μια περιοχή έξω από την πρωτεύουσα, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ όπως μετέδωσε, σήμερα, η (κρατική) τηλεόραση της χώρας.

Ντυμένη στα μαύρα, η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ απεβίωσε το Σάββατο από «φυσική και διανοητική υπερκόπωση». Ωστόσο λίγο αργότερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.
«Οι βορειοκορεάτες νιώθουν τόση θλίψη που αισθάνονται ότι γκρεμίζεται ο ουρανός» μεταδίδει το πρακτορείο, αναφέροντας ότι άνθρωποι κάθε ηλικίας πηγαίνουν μπροστά σε αγάλματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ σε διαφορετικά σημεία της Πιονγιάνγκ, προκειμένου να θρηνήσουν για την απώλεια.
«Θρήνος» στην Β. Κορέα για τον Κιμ Γιονγκ
«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο ηγέτης απεβίωσε…δεν φανταζόμασταν ποτέ την χώρα χωρίς τον Κιμ Γιονγκ Ιλ…και την ζωή μας χωρίς την στοργική του αγάπη» φέρονται να είναι μερικά από τα σχόλια των θρηνούντων.

Σύμφωνα με το KCNA, η κηδεία θα γίνει στην Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου.
Λιμός
O Κιμ Γιονγκ-Ιλ που κυβερνούσε με σιδηρά πυγμή, ανέλαβε την ηγεσία της χώρας το 1994, μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Ιλ-Σουνγκ. Λίγο αφότου ανέλαβε την εξουσία, η χώρα επλήγη από επισιτιστική κρίση λόγω των απερίσκεπτων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και οι ελάχιστες σοδειές οδήγησαν στο θάνατο περίπου 2 εκατ. ανθρώπους.
«Θρήνος» στην Β. Κορέα για τον Κιμ Γιονγκ
Το καθεστώς του έγινε αντικείμενο σκληρής κριτικής για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν στην διεθνή απομόνωσης, εξαιτίας των επιδιώξεών του για πυρηνικά όπλα.
Υπό την ηγεσία του Κιμ τα κεφάλαια διοχετεύτηκαν στον στρατό και το 2006 η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη της πυρηνική δοκιμή. Ακολούθησε μία δεύτερη τρία χρόνια αργότερα. Οι διεθνείς συνομιλίες για τον αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας για αρκετούς μήνες βρίσκονταν σε αδιέξοδο.
Φορώντας μαύρα και με έκδηλη της συγκίνησή της η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης της Β.Κορέας ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη της χώρας.
Φορώντας μαύρα και με έκδηλη της συγκίνησή της η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης της Β.Κορέας ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη της χώρας.
Την περσινή χρονιά ο ηγέτης της Β.Κορέας ανακοίνωσε ως πιθανό διάδοχό του τον γιο του. Πολλοί ανέμεναν αυτήν την διαδικασία να κατοχυρωθεί το 2012.
Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Yonsei της Σεούλ, Λι Γιουνγκ-χον, επεσήμανε ότι με ανολοκλήρωση την μετάβαση της εξουσίας από τον πατέρα στον γιο, ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ιλ μπορεί να σημαίνει «πολύ ασταθείς καιρούς» στην Βόρεια Κορέα.
Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ αγκαλιάζει τον πατέρα του, τον ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ-Σούνγκ, σε μία φωτογραφία που έχει ληφθεί τον Απρίλιο του 1946. Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ κληροδότησε την εξουσία στον γιο του το
Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ αγκαλιάζει τον πατέρα του, τον ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ-Σούνγκ, σε μία φωτογραφία που έχει ληφθεί τον Απρίλιο του 1946. Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ κληροδότησε την εξουσία στον γιο του το 1994.
Η είδηση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ σήμανε συναγερμό στην Νότια Κορέα, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της χώρας «η ανησυχία της Νότιας Κορέας είναι ειλικρινά εγγυημένη, καθώς μία μη ασφαλής Β.Κορέα μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη Β.Κορέα.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συγκαλείται και το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της χώρας.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ, μετά την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια της Β.Κορέας για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα δημόσια κτήρια της Β.Κορέας για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ
Οπως ανακοίνωσε το γραφείο του Λι Μιουνγκ-μπακ, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν γύρω στις 05:00 GMT και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ.
Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές
Η είδηση του θανάτου του ηγέτη της Β. Κορέας επηρεάζει αρνητικά και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με αιχμή αυτό της Νότιας Κορέας που σημειώνει «βουτιά» κοντά στο 5%.
Ο περιφερειακός δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,9%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωνε «βουτιά» της τάξης του 4%.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαιρετά τους στρατιώτες κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην 789η Μονάδα του Λαϊκού Στρατού της χώρας.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας χαιρετά τους στρατιώτες κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην 789η Μονάδα του Λαϊκού Στρατού της χώρας.
Απώλειες 0,8% κατέγραφε και ο Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο και κατά 2% υποχωρούσε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.
Το μυστήριο του διαδόχου
Την ηγεσία της Βόρειας Κορέας αναλαμβάνει κληρονομικά ο τρίτος γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ελάχιστα είναι γνωστά για εκείνον, ακόμα και ηλικία του. Πιστεύεται, ότι έχει γεννηθεί στο 1983 ή το 1984.
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν διακρίνεται πίσω από τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, να χειροκροτά. Ο νεότερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Β.Κορέας αναλαμβάνει κληρονομικά την ηγεσία της χώρας.
Ο Κιμ Γιονγκ-ουν διακρίνεται πίσω από τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, να χειροκροτά. Ο νεότερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Β.Κορέας αναλαμβάνει κληρονομικά την ηγεσία της χώρας.
Εχει σπουδάσει στην Ελβετία και είνει ο γιος της τελευταίς και πιο αγαπημένης συζύγου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, Κο Γιονγκ Χούι. Εχει έναν ακόμη μεγαλύτερο αδελφό, τον Κιμ Γιονκ-τσολ και έναν ετεροθαλή αδελφό, τον Κιμ Γιονγκ-ναμ, οι οποίοι πιστεύεται ότι προσπεράστηκαν για την διαδοχή.
Φαίνεται πως ήταν το αγαπημένο παιδί της μητέρας του, η οποία τον αποκαλούσε «Βασιλιά του Αυγερινού».
Η Κο Γιονγκ-Χούι θεωρείται πως ήταν η αγαπημένη σύζυγος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και φαίνεται πως προωθούσε την υποψηφιότητα του μικρού γιου της στην ηγεσία της χώρας.
Οπως αναφέρει το BBC -επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες-, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, αν και νεαρής ηλικίας, φαίνεται να έχει κάποια από τα προβλήματα υγείας του πατέρα του και λέγεται ότι πάσχει από διαβήτη.
Τον Ιανουάριο του 2009 ανέκυψαν φήμες ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επρόκειτο να αναλάβει την εξουσία, μετά από πληροφορίες ότι τον είχε διαλέξει ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ.
Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση δίπλα στον πατέρα του, στην παρέλαση για την 65η επέτειο ίδρυσης του Kόμματος των Εργατών.
Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ανάμεσά τους και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Χιλ, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στις εξαμερείς συνομιλίες για τον αφοπλισμό της Βορείου Κορέας.

1 σχόλιο:

  1. ..."Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ανάμεσά τους και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Χιλ, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στις εξαμερείς συνομιλίες για τον αφοπλισμό της Βορείου Κορέας."
    Xa xa xa xa . Μάλλον ο μικρός δεν πρόλαβε να περάσει από το Χάρβατ σκουλ! xa xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή