Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Επιδότηση ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρας – Ζακύνθου


Συντάκτης: Βασίλης Μούτσιος  
Την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής συγκοινωνιών για τη νέα περιφερειακή ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων επεσήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος συμμετέχοντας στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων.
Ο κ. Αλιβιζάτος ως προς τις άγονες γραμμές υπερθεμάτισε να επιδοτηθεί η λειτουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας που θα ξεκινά από την Κέρκυρα και διασυνδέοντας τα Ιόνια Νησιά θα φθάνει στη Ζάκυνθο, τονίζοντας ότι “η επιδότηση της γραμμής αυτής κρίνεται απαραίτητη γιατί δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες”.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επανενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνέδεε το Brindisi με την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, κάτι που θα ενισχύσει γενικότερα την τουριστική κίνηση προς το Ιόνιο.
Ως προς τη λειτουργία δικτύου υδροπλάνων για τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, αναφέρθηκε σε όλη την προεργασία που είχε πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του, αλλά και στα θεσμικά και άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρία που για κάποιο διάστημα λειτούργησε αυτό το μέσο. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες και για το λόγο αυτό θα έχει σύντομα συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τους προϊστάμενους Υπουργούς των οποίων έχει ήδη συζητήσει το θέμα.
Ως προς την αεροπορική σύνδεση των Ιονίων νησιών τόνισε ότι με αεροδρόμιο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη, η γραμμή πρέπει να συνδέει την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο με σημαντική αύξηση του αριθμού των δρομολογίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου