Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΓΕΦΥΡΑ ,,ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ , ΜΑΣ ΛΕΝΕ!

Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τη γέφυρα De Bosset στην Κεφαλονιά

H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη Γέφυρα De Bosset στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.
«Η σημερινή εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα ολιγωρίας και καθυστερήσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το Υπουργείο  Πολιτισμού και Τουρισμού, από τη δεκαετία του 2000 έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απόλυτη ωρίμανση των μελετών για την αποκατάσταση και ενίσχυση της γέφυρας Αργοστολίου De Bosset, ενώ από το 2005 προειδοποίησε για τις σημαντικές επιπτώσεις και κινδύνους εάν δεν απαγορεύονταν απόλυτα η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος και τροχοφόρου. Τοπικοί φορείς και παράγοντες, δεν συμμορφώθηκαν με την οδηγία του ΥΠΠΟΤ.
Στις 21/5/2010 το έργο αποκατάστασης της γέφυρας  εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Ιωνίων Νήσων του ΕΣΠΑ 2007-2013, και η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ προχώρησε αμέσως στις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου του έργου. Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο Επικρατείας, τοπικά συμφέροντα προσέβαλλαν τον διαγωνισμό, δημιουργώντας καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου. Η τελική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δικαίωσε τις διαδικασίες που ακολούθησε η αρμόδια διεύθυνση αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΤ.
Η Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης, κ. Ευγενία  Γατοπούλου, βρίσκεται ήδη από  σήμερα το απόγευμα στη Κεφαλονιά  όπου με κλιμάκιο από τις τοπικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ και τον ανάδοχο του έργου θα εκτιμήσουν την κατάσταση, ώστε το πρωί της Δευτέρας να ξεκινήσουν οι εργασίες.»
http://government.gov.gr/2011/12/12/23905/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου