Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο Σ. ΚΟΥΡΗΣ,ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΙΚΑ

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ,
ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο Σ. ΚΟΥΡΗΣ

ΠΗΓΗ : http://anexarttitos.gr/
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που θα γίνει τη Δευτέρα στην Κέρκυρα, θα είναι το θέμα της οφειλής της πρώην Νομαρχίας προς το ΙΚΑ, μετά και το αποτέλεσμα της Έκθεσης Ορκωτού Λογιστή.

Το θέμα θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, με μια εισήγηση, η οποία είναι προς την κατεύθυνση της αποδοχής της οφειλής από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, είναι το ακόλουθο:
Θέμα: “Αναγνώριση οφειλής προς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει της από 22-7-2011 Έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή”Κατά τη μελέτη των στοιχείων της Έκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή Επαμεινώνδα Ν. Γκιπάλη επί της επαλήθευσης των μεταβιβασθέντων διαθεσίμων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων της 31/12/2010 “Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης” υπέπεσε στην αντίληψή μας αποτυπωμένο επί της σελίδας 29 αυτής και στην παράγραφο “Α3 Υποχρεώσεις προς φορολογικές αρχές και ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε παρακράτηση υπέρ τρίτων” υπόλοιπο οφειλής του Φορέα μας προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) στις 31/12/2010 ποσού εκατόν μία χιλιάδων τριακοσίων δώδεκα ευρώ και δέκα λεπτών (101.312,10 ευρώ).
Η Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή αναφέρει ότι η ανωτέρω οφειλή αποτυπώθηκε από απαντητική επιστολή του ΙΚΑ και η οποία υφίστατο αποτυπωμένη στην απογραφή στις 31/12/2010 που συντάχθηκε κατ' εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης).
Προς διερεύνηση του θέματος, και έχοντας σε εξέλιξη την υπόθεση της άτακτης οικονομικής διαχείρισης που αφορά έκδοση και εξόφληση επιταγών που δεν αντιστοιχούσαν σε νόμιμες οικονομικές ή εμπορικές συναλλαγές της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης προς του δικαιούχους, ζητήσαμε με έγγραφό μας προς το ΙΚΑ Αργοστολίου με κοινοποίηση στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, την άμεση χορήγηση στοιχείων σχετικά με εκκρεμούσες οφειλές της Υπηρεσίας προς το ΙΚΑ, τυχόν ρυθμίσεις και πληρωμές καθυστερούμενων οφειλών.
Από τα στοιχεία που μας χορηγήθηκαν από το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αργοστολίου περιλαμβάνεται η αριθ. 5108/18-6-2009 Αίτηση του πρώην Νομάρχη Διονυσίου Γεωργάτου για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης για έλεγχο και ρύθμιση οφειλών του άρθρου 40 του Ν. 3762/09 καθώς και η αριθ. 583/24-12-2009 Αρχική Απόφαση Ρύθμισης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αργοστολίου.
Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, φέρεται ρυθμιζόμενη οφειλή αρχικού συνολικού ποσού εκατόν σαράντα δυο χιλιάδων εννιακοσίων ογδόντα εννέα ευρώ και ενενήντα επτά λεπτών (142.989,97 ευρώ) σε ενενήντα έξι (96) δόσεις των χιλίων διακοσίων έξι ευρώ και δέκα λεπτών (1.206,10 ευρώ) πλέον της αρχικής προκαταβολής, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό εκατόν δεκαεννέα χιλιάδων τριακοσίων εξήντα έξι ευρώ και είκοσι εννέα λεπτών (119.366,29 ευρώ), η οποία αφορά οφειλές παρελθόντων χρονικών περιόδων.
Η ανωτέρω ρύθμιση -σύμφωνα και με τα χορηγηθέντα αντίγραφα των γραμματιών είσπραξης δόσεων καθυστερούμενων οφειλών του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αργοστολίου- φέρεται να εξυπηρετείται κανονικά καθώς έχει καταβληθεί έως και η 22η δόση εκ των 96 που αντιστοιχεί στον Οκτώβριο του 2011, με ημερομηνία καταβολής αυτής η 29-9-2011.
Από αναζήτηση που διενεργήθηκε στα τηρούμενα αρχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν ανευρέθη κανένα σχετικό έγγραφο που αφορά την ανωτέρω ρυθμιζόμενη οφειλή αλλά και εξαιτίας ποιων μη καταβληθεισών εισφορών ή τυχόν προστίμων αυτή προέκυψε.
Η Π.Ε. Κεφαλληνίας της ΠΙΝ σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία της, ουδέποτε από 1/1/2011 έχει καταβάλει εν γνώσει της και νομίμως δόση που αφορά την ανωτέρω ρύθμιση καθώς δεν έχει καν προϋπολογιστεί σχετικό ποσό στον προϋπολογισμό του 2011 αφού μέχρι σήμερα τελούσαμε εν αγνοία αυτής. Φέρεται δε η εν λόγω οφειλή που αφορά την ανωτέρω ρύθμιση να μην έχει προϋπολογιστεί ούτε κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2010 αλλά ούτε και στις τροποποιήσεις αυτού.
Επειδή κρίθηκε σκόπιμη και επιβεβλημένη η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των εν γένει οικονομικών συναλλαγών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης με το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αργοστολίου και για τη διαπίστωση ή όχι της τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων και τον προσδιορισμό των προσώπων που τυχόν ευθύνονται καθώς και στη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τελεστεί, διετάχθη από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Λόγω της μη ύπαρξης πίστωσης προς καταβολή της ανωτέρω οφειλής δεν κατέστη δυνατή μέχρι 30/11/2011 η πληρωμή της τρέχουσας δόσης του Νοεμβρίου 2011 και ως εκ τούτου σύμφωνα με απάντηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετικό ερώτημά μας, η μη καταβολή της ανωτέρω δόσης συνεπάγεται την παύση της ισχύουσας ευνοϊκής ρύθμισης.
Ύστερα από τα προεκτεθέντα και με δεδομένο ότι κρίνεται απαραίτητη η τακτοποίηση της οφειλής μας προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου ο Φορέας μας να είναι ασφαλιστικά ενήμερος, η ανωτέρω οφειλή των 101.312,10 ευρώ όπως έχει αποτυπωθεί στην Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή-Λογιστή πρέπει να αναγνωριστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή του υπολειπόμενου ποσού που αντιστοιχεί σε αυτή κατόπιν και σχετικής εγγραφής που περιλαμβάνεται στο θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΠΙΝ.Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ


1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά γιατί μπερδεύτηκα και λίγο, υπάρχει κάποιος λογαριασμός της τέως Νομαρχίας που τον γνωρίζει ο κ Γεωργάτος αλλά δεν παραδόθηκε στην ΠΙΝ, που πλήρωνε (ο άγνωστος λογαριασμός) μέχρι τον Οκτώβρη τα απλήρωτα στο ΙΚΑ που όμως δεν γνωρίζουμε από ποια περίπτωση είναι! Ουφ σωστά τα είπα;
    Και πόσα λεφτά να έχει αυτός ο λογαριασμός και είναι μόνο αυτός;
    Ρε παιδιά πάμε καλά;
    Μήπως θα αρχίσουν να μας περιφράζουν με συρματόπλεγμα για να μη μεταδώσουμε τη νόσο;
    Και ποιος θα πιάσει ποιόνα σε τούτο τον τόπο;
    Εδώ από ότι φαίνεται ισχύει το:
    «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» .
    Καλά τι ΕΔΕ και σαχλαμάρες μήπως πρέπει να επέμβει ο κ Εισαγγελέας;
    Τι άλλο περιμένει; Μήπως να αρχίσουμε τις μηνύσεις για να τον διευκολύνουμε;
    Φαντάζεστε αν μας πάρουν πρέφα τα κανάλια που θα μας πάρουν έτσι που πάει το πράγμα, τι έχει να γίνει; Φωτιά στα πατζάκια μας!
    Σε αυτούς βέβαια που φοράνε ακόμα παντελόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή