Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ!! ΠΛΕΟΝ Η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑΧΤΗ

Αυξήσεις πάνω από 20% στα τσιγάρα

Αυξήσεις - σοκ στις τιμές των τσιγάρων, μέχρι το τέλος του έτους, ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ «σβήνει» και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα! Οπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος, μελετάτε η αύξηση στις τιμές να είναι κλιμακωτή με μεγαλύτερο «καπέλο» -ακόμη και πάνω από 20%- στα λεγόμενα «στριφτά» τσιγάρα, καθώς όλο και περισσότεροι καπνιστές τα επιλέγουν.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, για τα οποία ήδη ισχύει η απαγόρευση καπνίσματος, αλλά και πώλησής τους, όταν πρόκειται για ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη. Υπό... διωγμό βρίσκονται και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη, αφού ο ΕΟΦ αναμένεται το επόμενο διάστημα να απαγορεύσει τη διάθεσή τους.
Οπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, «το ηλεκτρονικό τσιγάρο απαγορεύεται όταν χρησιμοποιεί νικοτίνη γιατί ουσιαστικά είναι αντικατάσταση και όχι υποκατάσταση». Διευκρίνισε μάλιστα ότι για αυτά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ισχύει η απαγόρευση που εφαρμόζεται για τα κανονικά τσιγάρα. Σύμφωνα, πάντως, με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, ο ΕΟΦ ο οποίος είναι ο αρμόδιος φορέας, δεν έχει χορηγήσει άδεια έγκρισης σε κανενός είδους ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Εναντίον του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης ανέφερε ότι για πρώτη φορά έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα σχετικά με τη μείωση του καπνίσματος. Στις ηλικίες από 18 έως 24 έχει παρατηρηθεί μείωση μέχρι 8% στα 5 τελευταία χρόνια, ενώ η γενική μείωση ξεπερνά το 4% τα δύο τελευταία χρόνια. Η κατανάλωση τσιγάρων τον τελευταίο χρόνο μειώθηκε κατά 15%.
Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος τόνισε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν ένα μηνιάτικο περίπου το χρόνο για την αγορά προϊόντων καπνού, περίπου 950-980 ευρώ, ενώ ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Χάρβαρντ κ. Γκρέγκορι Κόννολλι υποστήριξε ότι για «κάθε έναν Ελληνα που πεθαίνει εξαιτίας του καπνίσματος, οι καπνοβιομηχανίες έχουν κερδίσει 5.000 ευρώ...».
Ελένη Πετροπούλου "ΗΜΗΡΕΣΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου