Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κε Χρυσοχοΐδη , EXEIΣ EMAIL

Κε Χρυσοχοΐδη «Οι τα φαύλα πράξαντες   άρχοντες ου δύναται επί ταις αρχαίς επανερχόμενοι αγαθά ποιήσειν».
 
Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο Mega, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί».   Ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθεί  να του φορτώσει όλα τα δεινά που μαστίζουν σήμερα την Ελληνική Κοινωνία.
Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή  Κυβέρνηση οδήγησε  σε οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά  αδιέξοδα, οδήγησε σε φτώχεια, αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση, εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος ότι οδήγησε τη χώρα σε εθνική αποδιοργάνωση».
 Δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης μας λέει ότι η Κυβέρνηση της οποίας υπήρξε πρωτοκλασάτος υπουργός, κατάστρεψε το κράτος, και διέλυσε  την Ελληνική κοινωνία.  Μήπως μας λέει κάτι διαφορετικό και δεν το καταλαβαίνω; Και ότι αυτός είναι άμοιρος ευθυνών, ή αποδέχεται  τις ευθύνες του, «εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους» και ζητά συχωροχάρτι από τον Ελληνικό Λαό.
Και επιδιώκει με τα λεγόμενα του να τον πιστέψουμε.  Όταν συνηγόρησε στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο, στο πολυνομοσχέδιο, και σε όλα τα νομοσχέδια, με τα γνωστά αβάσταχτα χαράτσια, που οδήγησαν στα αδιέξοδα που αναφέρει,  δεν τα σκεφτόταν αυτά;  Όταν με αποφάσεις που ο ίδιος, χειροκροτούσε μέσα στη βουλή, (αλήθεια τι τρελό κι αυτό) έφθασαν  την ανεργία στο κόκκινο, ιδιαίτερα για τους νέους, που τους έκλεψαν όνειρα και προσδοκίες, αυτά δεν τα έβλεπε ο κ. Υπουργός;   Αλλά οι παρωπίδες της εξουσίας, που να τον αφήσουν.  
Είπε επίσης ότι ήταν «ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι».  Δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης, τώρα ντύθηκε ιδεολογικά και προετοιμάστηκε πολιτικά και είναι έτοιμος να  κάνει πολιτική πασαρέλα;     Δυστυχώς, ούτε τα …ιδεολογικά εσώρουχά του πρόφθασε να  φορέσει.  Πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα, …ιδεολογικά «ολοτσίτσιδος»,  έδινε  ψήφο εμπιστοσύνης, στην Κυβέρνηση που ξεβρακώθηκε στην Μέρκελ και στους άλλους τοκογλύφους της Ευρώπης, ξεφτιλίζοντας την ιδεολογία μας, τις πολιτικές αξίες μας, το σοσιαλιστικό ιδεώδες, και γενικά όλους τους Έλληνες.
Καυχιέται  ότι, «ουδέποτε υπονόμευσε, ουδέποτε δημιούργησε  ομάδες, ουδέποτε έκανε  συνωμοτικές ενέργειες εναντίον του κόμματος, και ότι αυτό σημαίνει ευθύνη απέναντι στους πολίτες που υποφέρουν, απέναντι σ’ αυτούς που όσο σφίγγει το κρύο μπορεί και να πεθάνουν, απέναντι στους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν 50% ανεργία» και το θεωρεί κατόρθωμα .   Μα ένας σώφρων πολιτικός, ένας σοσιαλιστής, ένας πατριώτης, όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης, προτίμησε   να γίνει συνεργός στην υπονόμευση ενός λαού ολόκληρου,  για να μην υπονομεύσει   ένα κόμμα, και έναν Πρωθυπουργό, που ο ίδιος τώρα κατηγορεί. 
Θα μας τρελάνει ο  κ. Υπουργός.  Μας εμπαίζει αγρίως. Όπως μας εμπαίζουν από την στιγμή που ανέβηκαν στην εξουσία.
Παράλληλα με αυτά και άλλα πολλά που είπε ο κ. Υπουργός, ζητά να ανοίξουν οι διαδικασίες της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως είπε «Ο κόσμος περιμένει να διατυπώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του», και ακόμη ότι «σήμερα έχουμε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να πάμε στο καινούργιο».  Πλάναται πλάνην οικτράν. Ποιο είναι αλήθεια το καινούριο, που επικαλείται;  Μήπως οι φιλοδοξίες του, δεν τον αφήνουν να δει τα ανεπανόρθωτα σφάλματα του, με το να συμφωνεί και να συνηγορεί, σε όσα έγιναν δύο χρόνια τώρα σε βάρος της κοινωνίας;  Κάποιος σοφός έλεγε ότι «η φιλοδοξία με την αλαζονεία είναι θανατηφόροι σύμμαχοι». 
Αλλά και αυτό να μη συμβαίνει, μήπως ο κ. Υπουργός γνωρίζει καλά την έντονη δυσαρέσκεια που εκφράζει ο λαός στην εκλογική του περιφέρεια, στις λαϊκές γειτονιές της  Β΄ Αθήνας , το πάλαι άντρο του ΠΑΣΟΚ, και προσπαθεί με πυροτεχνήματα και ρουκέτες  να περισώσει ότι μπορεί από το πολιτικό του μέλλον;  Ακούγεται ότι εδώ το ποσοστό είναι μονοψήφιο και πολύ χαμηλό.
Απορίας άξιο, γιατί τόσο καιρό, που έβλεπε ότι, με αυτή την τακτική, οδηγείται το κράτος σε αδιέξοδα, και ο λαός σε φτώχια, ανέχεια και απελπισία,  δεν παραιτήθηκε  από μέλος της κυβέρνησης, όπως άλλοι …σύντροφοι έπραξαν;  
Θα έδινα συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό, αν αμέσως μετά την συνέντευξή του αυτή, παραιτούταν από την Κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, δηλώνοντας  ότι δεν έχει άλλες πολιτικές φιλοδοξίες.  Γιατί θα έδειχνε έτσι ότι,  αυτά τα οποία είπε τα πιστεύει, αναγνωρίζει την ζημιά που έγινε, αναγνωρίζει ότι και αυτός ήταν μέρος του προβλήματος και δεν προσπαθεί να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.  
Όπως και να έχει το πράγμα, πρέπει ο Ελληνικός λαός να βάλει καλά στο μυαλό του ότι, ΟΛΑ τα στελέχη αυτής της δήθεν σοσιαλιστικής Κυβέρνησης, δύο χρόνια τώρα δεν κάνουν  τίποτε άλλο, από του να πράττουν τα φαύλα.   
Και «Οι τα φαύλα πράξαντες   άρχοντες ου δύναται επί ταις αρχαίς επανερχόμενοι αγαθά ποιήσειν».  (Δημοσθένης).
Τηλεβόας Κεφαλονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου