Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

LIVE ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR

07.12.11
new  Συνεδριάζει σήμερα, στις 5.30 μμ το Δημοτικό Συμβούλιο
dimotiko_300.jpg
 Live από το Kefalonia Press
Διαβάστε περισσότερα...
 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να ανακληθεί από πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής ο Α/Δ Β. Κεκάτος
laiki_syspi.jpg
 
Διαβάστε περισσότερα...
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Επείγοντα θέματα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 
laiki_syspeirosi_first_300.jpgΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
       ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 
 
ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
             κ. Νίκο Ανουσάκη
 
ΘΕΜΑ : «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ»
 
 
             Κύριε Πρόεδρε,
 
Είναι κοινή εκτίμηση για τα οξυμμένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας  στην ζωή του εργαζόμενου  λαού. Επειδή και σε προηγούμενα ΔΣ σας έχουμε προτείνει να συζητηθούν μερικά από αυτά που είναι οξυμμένα αλλά ελάχιστα έχετε αποδεχθεί και τα έχετε παραπέμψει σε επόμενο ΔΣ, για αυτό ΖΗΤΑΜΕ να ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 07.12.11 κατά προτεραιότητα τα παρακάτω θέματα :

 
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Όπως γνωρίζεται οι παροχές υγείας που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν σφαγιαστεί και υποβαθμιστεί σε επικίνδυνο βαθμό από τις άγριες περικοπές. Ο «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγίειας (ΕΟΠΥΥ)» και ο « Καθορισμός αμοιβών των με σύμβαση θεραπευτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ» καθώς και η μη πληρωμή των ιατρών και φαρμακοποιών επί μήνες από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τα οχήματα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων και κερδών. Η υγεία του λαού δεν είναι εμπόρευμα αλλά πρώτιστο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος και δωρεάν για όλους.
 
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Είναι γνωστή η υποχρηματοδότηση του κράτους σε σχέση με τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία που είχε σαν αποτέλεσμα την μη κάλυψη του 73% των δρομολογίων που αφορούν τα ΤΑΧΙ από το Ιανουάριο του 2012, δηλαδή σε ένα μήνα. Αυτό έχει άμεση επίπτωση σε εκατοντάδες οικογένειες κυρίως των περιφερειακών σχολείων, των ΕΠΑΛ και των σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες που ουσιαστικά θα σηκώσουν το βάρος της μεταφοράς με οδυνηρές συνέπειες για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, την υποχρεωτικότητα του σχολείου και την εργασία των γονέων. Για αυτό πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα προς ανατροπή αυτής της εξέλιξης, για δημόσιες ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές των μαθητών με προοπτική τον Ενιαίο Κρατικό Φορέα μεταφοράς μαθητών.
 
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
 
Σήμερα, άμεσα είναι ανάγκη ζωτικής σημασίας να εκφραστεί πιο αποφασιστικά και οργανωμένα η λαϊκή αγωνιστική αντεπίθεση, απειθαρχία, ανυπακοή και αποφασιστικότητα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Τη ματαίωση των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων, την λήψη μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Με την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και την μείωση των Δημοτικών Τελών. Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ με την παράλληλη απαγόρευση διακοπής παροχής του νερού. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή (τροφεία κ.λ.π.) από τους γονείς. Διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης
 
 
 
 
σε ανέργους και χαμηλόμισθους. Χορήγηση συσσιτίων σε όλα τα σχολεία. Καμιά απόλυση εργαζόμενου από τον Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
 
ΚΥΑ ΓΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
 
Η χωροταξία των ιχθυοτροφείων έτσι όπως υλοποιείται είναι στρατηγική ανάγκη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και όχι για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Έτσι εξηγείται
το «άγχος» του πολιτικού προσωπικού και των παρατάξεων του κεφαλαίου και της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα της τοπικής διοίκησης, της ΠΙΝ και της κυβέρνησης να «τακτοποιήσουν» χωροταξικά όλες τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Με βάση τα παραπάνω είμαστε κατηγορηματικά αντίθετη στην ΚΥΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες που καθορίζει την δημιουργία ΠΑΥ και επί της αρχής και στη φιλοσοφία του. Συγκεκριμένα απαιτούμε ΑΜΕΣΗ  απόσυρση της ΚΥΑ που χωροθετεί επιπλέον μονάδες και ΠΑΥ στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη και παίρνουμε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις για την οργάνωση της πάλης του λαού.
 
 
                                                                                                           Αργοστόλι 6 Δεκέμβρη 2011
 
 
                                                                Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
                                                                 Νίκος Γκισγκίνης
                                                                 Σταύρος Γρηγορόπουλος
                                                                 Γιάννης Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου