Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αποχωρεί ο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:;;;;;;;;;


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ http://www.tsantiri.gr

Ιστορική απόφαση: Αποχωρεί ο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚΠρόταση για εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές και άμεση εκλογή υποψηφίου πρωθυπουργού, από την ΚΟ ή άλλο κομματικό όργανο που θα αποφασιστεί, έκανε προ ολίγου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός και όπως είπε η πρόταση αυτή γίνεται «χωρίς δεύτερες ή πονηρές σκέψεις«.



Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του αναφέρει ότι μέχρι την εκλογή νέου προέδρου θα ασκεί τις αρμοδιότητές του, όπως αναφέρεται στο Καταστατικό, ενώ το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει μία ή δύο φορές την εβδομάδα συμβάλλοντας στη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, την οποία ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μείζονα προτεραιότητα.
Αναμένονται οι παρεμβάσεις των υπολοίπων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς και η απόφαση, επί της εισήγησης του κ. Παπανδρέου ενώ όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Μπεγλίτης αναμένεται εντός του Ιανουαρίου σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο θα αποφασίσει για τη συνεδρίαση Συνεδρίου για το προεκλογικό πρόγραμμα.
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε σε συμφέροντα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε συγκρούστηκε όπως έπρεπε από ένα πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο που ευθύνεται για την κρίση, ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία του απολογισμού της διετίας είπε ότι δε μπορεί να γίνει με στόχο να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα ή να ανατεθούν ευθύνες στους λίγους που πήραν τις δύσκολες αποφάσεις.
Σε αναμονή των αντιδράσεων των κορυφαίων στελεχών και διεκδικητών της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ – οι οποίοι πάντως με βάση τις προηγούμενες τοποθετήσεις δε δέχονται εκλογή νέου προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές – το Πολιτικό Συμβούλιο συνεχίζεται. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του απέρριψε τη πρόταση Βενιζέλου για άμεσες διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ως «μη ρεαλιστικές».
Γιάννης Καμπουράκης στο 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου