Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΣ ΤΑ ΓΕΡΑΣΙΜΕ!!!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ!


Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα στην Σαντορίνη και τον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο καθηγητής σεισμολογίας, Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Στην 1η Ημερίδα Τεκτονικής Γεωδαισίας, που έγινε, καθηγητές τόνισαν ότι υπάρχει εδαφική παραμόρφωση στις περιοχές της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, στον Πατραϊκό κόλπο αλλά και στο Αιγαίο.
Αυτές οι παραμορφώσεις μπορούν να δείξουν και εάν επίκειται κάποιος σεισμός;
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος απάντησε στο protothema.gr:
"Τέτοιες μετρήσεις είναι πολύ χρήσιμες για την επιστημονική έρευνα. Αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να ερμηνευτούν με μονοσήμαντο τρόπο. Δηλαδή, οι εδαφικές παραμορφώσεις μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια και όχι κατ’ ανάγκην ως προειδοποίηση για επερχόμενο ισχυρό σεισμό.
Σας θυμίζω ότι στις αρχές του 2008 έγινε από συναδέλφους πρόγνωση πολύ ισχυρού σεισμού στην περιοχή της Κεφαλονιάς με τέτοιες μεθόδους. Ο σεισμός ανεμένετο μέχρι το τέλος του 2008. Μέχρι σήμερα ο σεισμός δεν έγινε. Και αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιφυλακτική και πολύ συγκρατημένη στάση που κράτησα τότε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου.
Κι ας έγινα τότε δυσάρεστος στους συναδέλφους. Πάνω απ’ όλα η επιστήμη και πάνω απ’ αυτήν η κοινωνία, γι’ αυτήν εργαζόμαστε, πρέπει να εργαζόμαστε".

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/01/2008.html#ixzz1kmm4sRs2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου