Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η ΠΑΤΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ...2012 !!!

 ΕΜΕΙΣ  ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ,, ΑΥΤΟΙ  ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.ΠΑ
Η μεγάλη γιορτή της Πάτρας αρχίζει και μας προσκαλεί να αφεθούμε στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία της προσπερνώντας την γκρίζα πραγματικότητα των ημερών. Η πόλη φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται το Πατρινό Καρναβάλι 2012. Μια όαση κεφιού και απόδρασης από τις δύσκολες συνθήκες, που παρά τη μικρή της φέτος χρονική διάρκεια-κάτι παραπάνω από ένα μήνα- φιλοδοξεί να μας παρασύρει στις συναρπαστικές διαδρομές της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας.

Ανοίγοντας μια νέα σελίδα, η φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, το πρώτο Σάββατο μετά τις 17 Ιανουαρίου, θα ρίξει όλο το βάρος στη γνήσια, αυθεντική, καρναβαλική διασκέδαση και στην ομαδική συμμετοχή εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και τις τάξεις.



Η ανάγκη μιας ολοήμερης έναρξης, μιας μεγάλης γιορτής της πόλης από τους πολίτες για τους πολίτες, ήταν πρόταση που ήδη είχε κατατεθεί στον οργανισμό από το περασμένο καρναβάλι. Η πρόταση μπορεί να μην υλοποιήθηκε πέρυσι, αλλά στοιχεία της αξιοποιήθηκαν φέτος βάζοντας τις βάσεις της καθιέρωσης ενός νέου θεσμού που αξίζει στην πόλη μας.
Η πόλη πατά στα πόδια της και στις δικές της δυνάμεις και η ιδέα της Ημέρας Έναρξης κατόρθωσε να προκαλέσει το αυξημένο ενδιαφέρον για εμπλοκή στα δρώμενα πλήθους ομάδων, συλλόγων, φορέων, καλλιτεχνικών σχημάτων και ελεύθερων συμμετοχών της πόλης, που θα έχουν τη δική τους ενεργή παρουσία και θα καταθέσουν ιδέες, φαντασία, ευρηματικότητα, χιούμορ στο γνήσια πατρινό και χαρμόσυνο αυτό άγγελμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.
Μικροί και μεγάλοι θα συντονιστούν στη συχνότητα μιας υπαίθριας γιορτής, που θα αναστατώσει ευχάριστα το κέντρο της πόλης, επιφυλάσσοντας απρόοπτες συναντήσεις και εστίες καρναβαλικής ενέργειας σε μια εκτεταμένη περιοχή. Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, καλλιτέχνες δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και ξαφνιάζοντας τους Πατρινούς.
Από τις 11 το πρωί και κατά τη διάρκεια όλης της μέρας τα δρώμενα συνδυάζουν επιτόπου δράσεις σε συγκεκριμένα σημεία αλλά και την αίσθηση της διαρκούς κίνησης. Η φλόγα της χαράς, του ενθουσιασμού και της διασκέδασης θα μείνει άσβεστη στο κέντρο της Πάτρας μετατρέποντας τους πεζόδρομους και τους δρόμους, την πλατεία Γεωργίου και το Δημαρχείο της πόλης σε πεδίο αστείρευτης καρναβαλικής δράσης και ανεβάζοντας το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη.
Από νωρίς ο Τελάλης με συνοδεία καρναβαλιστών, η Μπάντα του Δήμου Πατρέων και η Μπαντίνα παιανίζοντας γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς θα μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και του κεφιού, το μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.
Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η Παιδική Καρναβαλούπολη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από Ερμού έως Πατρέως καλεί λιλιπούτειους και όχι μόνο σε ένα πανηγυρικό ραντεβού χαρίζοντας παιδικά χαμόγελα και δυνατές συγκινήσεις προϊδεάζοντας για το Καρναβάλι των Παιδιών που θα βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη αργότερα.
Συμμετέχουν: Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης από τους μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών με τη συμμετοχή του παιδικού τμήματος της Σχολής Χορού Athletic Dance Studio, Σύνολο Κρουστών του Αχαϊκού Ωδείου της Πολυφωνικής(υπεύθυνος καθηγητής: Κώστας Κονδύλης), που θα αναλάβει μουσικοκινητική δράση με τη συμμετοχή των παιδιών σε συνεργασία με τη χορογράφο Μαρίνα Αγγελάτου.
Παράλληλα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στους πεζόδρομους του κέντρου και στην πλατεία Γεωργίου θα ξεδιπλώνονται οι δράσεις από φορείς, συλλόγους, ομάδες, σχολές, πληρώματα. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (με το δρώμενο «Λουνοπαρκάρουμε πεζοδηγώντας»), η 2η Αγέλη Λυκοπούλων Πάτρας (με το δρώμενο «Κουτσομούρες», η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και οι Patrinistas (με το δρώμενο «Αγαπούλα τη σακούλα»), οι Πολίτες εν Δράσει (με το δρώμενο «Εσείς, θα μας τα φορέσετε;», στο πλαίσιο του οποίου καλούνται οι Πατρινοί να φέρουν είδη ρουχισμού τα οποία θα «φορέσουν» στα μέλη του συλλόγου. Τα ρούχα αυτά στη συνέχεια θα δοθούν στη Δημοτική Ιματοθήκη), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας, η Μουσική Σχολή Θεοδώρου, η μπάντα «Tango-ραμμένοι», ο Σπινθήρας, η Ομάδα Έψιλον των Εθελοντών του Δήμου Πατρέων, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας, το καρναβαλικό σωματείο-ΑΜΚΕ Πλήρωμα 94 (με το δρώμενο «Καρναβαλικά Διόδια»).
Οι καρναβαλικές πινελιές συμπληρώνονται από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, τις σχολές χορού της πόλης μας Χοροδράση, Keepdancing, Dirtydancing και Ελευθερίας Τσαφούλια και καλλιτέχνες δρόμου, που θα έχουν κινούμενες και σταθερές εμφανίσεις.
Το δικό τους χρώμα θα δώσουν οι ελεύθερες συμμετοχές πληρωμάτων, ομάδων και καρναβαλιστών που θα πλημμυρίσουν το κέντρο με τις αυθόρμητες καρναβαλικές εμφανίσεις τους θυμίζοντας την εποχή όπου κυριαρχούσαν ο ντόρος και οι μπούλες.
Στη 1.30 το μεσημέρι ο τελάλης με την καρναβαλική συνοδεία του θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2012, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.  ΠΗΓΗ:   http://patrinaki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου