Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΥΓΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Τήνος, κύματα, τσουνάμι, κακοκαιρία, αυτοκίνητα, ζημιές, οχήματα, θάλασσα
Κύμα - τσουνάμι παρασύρει αυτοκίνητα στο λιμάνι της Τήνου [βίντεο]  iefimerida.gr 
Περισσότερα από 37 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, όταν τεράστια κύματα τα χτύπησαν στο λιμάνι της Τήνου, στο οποίο μάλιστα προκλήθηκαν φθορές.
Τα γιγαντιαία κύματα «έπνιξαν» το λιμάνι της Τήνου και παρέσυραν τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον προβλήτα.


ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ::
Φόβος για πλημμύρες στον Έβρο
Λαμβάνονται προληπτικά μέτρα από τις ελληνικές αρχές
07 Ιαν 2012 - 14:45
Picture 0 for Φόβος για πλημμύρες στον Έβρο
Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης των ποταμών Άρδα και Ερυθροποτάμου, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος του Ιβαΐλογκραντ, στη Βουλγαρία, τέθηκαν από το πρωί οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Β Ρ Α Ζ Ι Λ Ι Α  : οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως την Πέμπτη από τις πλημμύρες στη γειτονική βραζιλιάνικη πολιτεία Μίνας Ζεράις και 87 πόλεις κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ένας συνταξιούχος έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να σώσει τα υπάρχοντά του σε μια πόλη που πλημμύρισε στο βορειοανατολικό Ρίου ντε Ζανέιρου.


Οι αρχές στην πολιτεία Ρίου ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας έθεσαν τις ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε κατάσταση συναγερμού χθες, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν αναγκάσει 35.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προβλέπεται να συνεχιστούν, εντείνοντας τους φόβους ότι θα επαναληφθούν οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 900 πολίτες το 2011.

Σφοδρή κακοκαιρία σε Γερμανία και Ολλανδία


Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Βάδη-Βυρτεμβέργη στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.
Μια οδηγός έχασε τη ζωή της στο Γιούνγκινγκεν, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ μια ακόμα γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο κελάρι του σπιτιού της στο Χέσινγκεν. 
Οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων και «τεράστιες ζημιές», όπως δήλωσε ο Ματίας Φράνκενμπεργκ αξιωματούχος του κρατιδίου στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Εκατοντάδες μέλη συνεργείων διάσωσης, ανάμεσά τους και 550 πυροσβέστες βρίσκονται στην περιοχή, όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν και οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια του ή να καταφύγουν στους πάνω ορόφους.
Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κεραυνοί και στην Ολλανδία, ειδικά στις νότιες επαρχίες Λίμπουργκ και Ζέελαντ, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Από τους κεραυνούς κάηκαν πολλά δέντρα, ενώ άλλα ξεριζώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους. Σε περισσότερα από 700 σπίτια στο χωριό Λίμπριχτ και στα περίχωρά του διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.
Από τις βροχές, πλημμύρισαν οδικές αρτηρίες και σήραγγες, η κυκλοφορία διακόπηκε και κοντά στο Μπούντε ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το αυτοκίνητο του ανατράπηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου