Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μας χλευάζουν τα ξένα ΜΜΕ για την κλοπή της Πινακοθήκης!


Η χώρα μας για ακόμα μία φορά έδωσε τροφή στα ξένα ΜΜΕ!

Η ειδική αναλύτρια στο «Market Watch» αναρωτιέται πως είναι δυνατόν στην εποχή μας που διαθέτουμε όλα τα μέσα για την προστασία ενός κτηρίου, κάποιοι να καταφέρουν να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας στην Εθνική Πινακοθήκη και να φύγουν μεταξύ άλλων με έναν… «Πικάσο» .
Βέβαια και άλλα πολλά μέσα ενημέρωσης, δεν ξέχασαν να αναφερθούν στις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας!
Εμείς επειδή διαθέτουμε καλή μνήμη οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους «φίλους» μας τις κλοπές άλλων 8 Πικάσο από Παρίσι, Στοκχόλμη και Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια.
Σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, ηλεκτρονικά και μη η είδηση της κλοπής, ειδικά του Πικάσο, ήταν από ένας από τους κυριότερους τίτλους.

Πολλά ήταν και τα σχόλια στις ηλεκτρονικές σελίδες των εφημερίδων.
Οι σοκαρισμένοι λάτρεις της τέχνης φοβούνταν για το μέλλον και άλλων έργων τέχνης στην Ελλάδα , χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως ξέφραγο αμπέλι…
Κάποιοι βέβαια μιλούσαν και για την κατάντια στην οποία έφεραν τη χώρα οι δανειστές της.
Κάποιοι άλλοι πάλι ξεσάλωναν στο «twitter» γράφοντας ότι η Εθνική Πινακοθήκη θα αντικαταστήσει τον «κλεμμένο Πικάσο» από το ΙΚΕΑ…
Ρε δε μας αφήνετε στην ησυχία μας και εσείς… Έχουμε καταντήσει ο περίγελος της Ευρώπης και όχι μόνο…
prionokordela.gr 

 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ   24ωρο:
 και μερικά  σχολια  στο  θέμα  απο ένα  γνώστη  πάνω και στα θέματα ασφαλείας των  θησαυρών μας:


χθες:
ΘΕΜΑ: Ληστεία στην Εθνική Πινακοθήκη
Οι κανόνες ασφάλειας των μουσείων -όλων των κατηγοριών- έχουν ψηφιστεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια από το Διεθνές Συμβούλιο Ασφάλειας Μουσείων, που είναι τμήμα της Ουνέσκο, και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική για όλα τα Μουσεία! Από το δελτίο τύπου της Αστυνομίας διαπιστώνεται ότι δεν είχε εφαρμοστεί κανένα μέτρο ασφάλειας.
Να δουμε θα πληρώσει κανένας υπεύθυνος;
Ή πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε για τα εκατοντάδες Μουσεία, Πινακοθήκες, Συλλογές και Αποθήκες Αρχαίων, αλλά και για τα ίδια τα σπίτια μας;
 Όπως άκουσα την είδηση στις μεσημεριανές ειδήσεις, κατάλαβα ότι οι ληστές μπήκαν μέσα ανενόχλητοι. Ούτε συναγερμός δεν σήμανε καλά καλά. Ο φύλακας από οτι είπαν είδε τις σκιές των ληστών να φεύγουν. Είναι πιθανόν να μπορούσε να έχει δει περισσότερα αλλα έκανε ότι δεν έβλεπε για να μην φάει και καμια σφαίρα.
 Αυριο θα στειλω σε καθε αρμοδιο -η σε οποιον ενδιαφερθει- το τευχος με τα μαθηματα "Ασφαλεια Μουσειων", που διδαξα πριν από 8 χρονια περιπου στο Δημοσιο ΙΕΚ Φυλακων! περιττο να πω οτι τα ειδα να εφαρμοζονται σε ελαχιστα Μουσεια!
σημερα:
  αυτα που εγραψα χθες τα επιβεβαιωσε ο πλεον ειδικος Μανος Στεφανιδης -ο σημαντκοτεριος ιστορικος τεχνης που διαθετει ο τοπος, πρωην επιμελητης στην Εθν. Πινακοθηκη- σημερα το πρωι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου