Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΑΪΤΗΣ : Αλλη μια επιτυχία για τον μαθητή - αστρονόμο!



kolaitis_nikos.jpg
Aπάντηση από τον Δρ. Ν. Σολωμό
 
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ    ΑΠΟ   ΤΗΝ  KEFALONIAPRESS.GR
 
 astronaftis.jpg
 
 

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Νικόλας , μαθητής του ταπεινού Γυμνασίου της Πάστρας και όχι κάποιου πειραματικού κολλεγίου, κάνει το σχολείο του, την οικογένειά του και την Κεφαλονιά περήφανους.

Σκοπός του 17ου μαθητικού διαγωνισμού ήταν  "η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.ά. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.".


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αυτοδίδαχτος αστρονόμος των 15 ετών μας απασχολεί. Ο Νικόλας κερδίζει σε όσους διαγωνισμούς συμμετέχει περιμένοντας με λαχτάρα  την μεγάλη πρόσκληση από τη ΝΑΣΑ.

Άλλη μια διάκριση και εφέτος για τον Νικόλα Κολαϊτη. 7ος στην λίστα των επιτυχόντων στον 17ο μαθητικό διαγωνισμό Αστρονομίας ΕΥΔΟΞΟΣ.

Όσα μπράβο και να πούμε στον Νικόλα είναι λίγα.  Γιατί ο Νικόλας διαβάζει μόνος του, με πενιχρά τεχνικά μέσα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο του από τις μαθητικές του υποχρεώσεις.
Και ενώ ο Νικόλας ανέρχεται ως αστεράκι της αστρονομίας , το Αστεροσκοπείο της Κεφαλονιάς "ΕΥΔΟΞΟΣ"  παραμένει κλειστό και παγερά αδιάφορο  για τις γνώσεις και τις ανάγκες του μικρού μαθητή.
 
 
 
 
Πέρυσι ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ως πρόεδρος του Αστεροσκοπείου  είχε υποσχεθεί στον Νικόλα πολλά και διάφορα .  Τίποτε δεν υλοποιήθηκε. Και μη φανταστείτε δηλαδή τίποτε  υλικές απολαβές.. Ένα μπράβο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΥΔΟΞΟΥ δεν το αξίζει ο 7ος στη σειρά επιτυχίας μαθητής – αστρονόμος; 

Που να μείνει καιρός στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη να θυμηθεί τον Νικόλα και τον κάθε Νικόλα.

Ο μαθητής Νικόλας Κολαϊτης, ανέρχεται με μια δυναμική που οδηγείται από το πάθος για γνώσεις, την αναζήτηση του άγνωστου, του καινούργιου.  Και θα φθάσει ψηλά! Πολύ ψηλά . Και τότε κάποιοι  πολιτικάντηδες θα τον θυμηθούν , θα βγάζουν λόγους και θα μοιράζουν πλακέτες…

Ο Νικόλας και η οικογένειά του δεν ζήτησαν ποτέ τίποτε από κανέναν. Για το χρέος και την συμπεριφορά της τοπικής ηγεσίας μιλάμε, σε ένα παιδί της Κεφαλονιάς που διάλεξε να περπατήσει στον Γαλαξία της γνώσης και διαπρέπει. 

Δεν βαριέστε!


Ο Νικόλας έχει χαράξει την δική του πορεία και τους έχει αφήσει όλους μακρά πίσω του, ξεχασμένους στις σκοτεινές τρύπες του διαστήματος..

Συγχαρητήρια στον Νικόλα Κολαϊτη,  στον μαθητή, στον συχωριανό και ανηψάκι,  που για άλλη μια φορά μας έκανε όλους περήφανους !
 
 Δείτε την λίστα των επιτυχόντων εδω (κλικ)
 
 
 
 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΛΑΙΤΗ


Στην ιστοσελίδα Kefaloniapress, γράφετε ότι

"Και ενώ ο Νικόλας ανέρχεται ως αστεράκι της αστρονομίας , το Αστεροσκοπείο της Κεφαλονιάς "ΕΥΔΟΞΟΣ"  παραμένει κλειστό και παγερά αδιάφορο  για τις γνώσεις και τις ανάγκες του μικρού μαθητή".


Σαφέστατα δέν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτά που εγώ ξέρω για τον Νικόλα Κολαίτη είναι τα εξής:

1. Τον γνώρισα για πρώτη φορά και έμαθα γι' αυτόν πρό διμήνου όταν ήλθε συνοδευόμενος από τον πατέρα του και επισκέφθηκε το αστεροσκοπείο. Τους ξενάγησα ο ίδιος για μία ώρα και του έδειξα για πρώτη φορά το νέο ερευνητικό τηλεσκόπιο εξηγώντας του την συγκεκριμένη τεχνολογία, διότι ο Νικόλας θέλει να γίνει αστρονόμος ερευνητής.

2. Ανταλλάξαμε ηλεκτρονικές διευθύνσεις ώστε να είμαστε σε επαφή και κοντά του σε ότι χρειαστεί και η σχέση αυτή άρχισε φυσικά να οικοδομείται.

3. Τον ενθαρρύναμε να επιδιώξει να σταδιοδρομήσει σε αυτό που επιθυμεί και του τονίσαμε πως είναι αυτονόητο πως το "Εύδοξος", μέ ότι έχει και δέν έχει, είναι στο πλευρό του και τώρα και κατόπιν όταν θα αρχίσει την επιστημονική του σταδιοδρομία θα βρεί ένα αστεροσκοπείο να τον περιμένει. Διότι γι' αυτούς τους νέους της πατρίδας μας ορθώνεται σταδιακά το "Εύδοξος".

4. Από τότε μέχρι σήμερα δέν έχει ακόμα συγκληθεί το επόμενο Δ.Σ του ΚΙΕ "Εύδοξος", αλλά είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος κ. Σ. Κουρής, που όπως λέτε γνωρίζει το θέμα, θα εισηγηθεί την εύφημη μνεία στην επιτυχία του μαθητή στο διαγωνισμό "ΕΥΔΟΞΟΣ", (όπως έγινε προ τριετίας όταν στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε μία μαθήτρια από το Ληξούρι).

5. Ο Νικόλας Κολαίτης έχει και έναν εξ' ίσου αξιόλογο αδελφό ο οποίος αγαπάει και αυτός τους ουρανούς και φιλοδοξεί να σταδιοδρομήσει στην Πολεμική Αεροπορία. Ο νέος αυτός με την αγάπη του για την πτήση θα γίνει ο κεφαλλονίτης συνεχιστής του αείμνηστου Υποσμηναγού (Ι) Γ. Λυκούδη.

6. με την ευκαιρία, αστρονομικό όργανο του "Δημόκριτου" που υπάρχει στο ΚΙΕ Εύδοξος είναι κατάλληλο για την ηλικία του και έχει εξασφαλιστεί πως θα μπορεί να το χρησιμοποιεί με τηλεσκόπιο οποτεδήποτε θέλει να πειραματιστεί.

Καταλήγοντας, από τα παραπάνω ουδόλως συμπεραίνω πως το αστεροσκοπείο είναι "κλειστό και παγερά αδιαφορο για τις ανάγκες του μικρού μαθητή", όπως λέτε. Αλλά ούτε και για την συμπαθέστατη οικογένειά του είναι.

Είναι κοντά του και με τεράστιο ενδιαφέρον για την πρόοδό του. Τον παρακολουθούμε πλέον από τη στιγμή που τον γνωρίσαμε. Ο Ν. Κολαίτης τη στιγμή αυτή δέν έχει ανάγκη από τίποτε άλλο εκτός από μέντορες, ορθές συμβουλές και παραδείγματα ορθών νοοτροπιών.

Είμαστε φυσικά όλοι οι κεφαλονίτες υπερήφανοι για την επιτυχία του και συγχαίρουμε αυτόν και τους γονείς του.

Προτείνω με διακριτικότητα να επικοινωνήσετε μαζί του να σας επιβεβαιώσει τα παραπάνω, προσπαθώντας να τον κρατήσετε όσο γίνεται μακρυά από το περιρέον νοσηρό κλίμα ή την τυχόν μικροπολιτική ερμηνεία της πραγματικότητας, που καταστρέφει τα πάντα στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ
Ν.Σολωμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου