Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη - Στο χορό των Ρίχτερ το νησί

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:33 τα ξημερώματα στην Κρήτη, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου εκδηλώθηκε ο πρώτος μεγάλος σεισμός το πρωί της Πέμπτης.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη - Στο χορό των Ρίχτερ το νησί
Η τελευταίος αυτός σεισμός έχει εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ωστόσο ολόκληρο το νησί σηκώθηκε στο πόδι ενώ δεν έλειψαν τα μικροατυχήματα.
Ωστόσο, στο χορό των Ρίχτερ βρίσκονται εδώ και ένα 24ωρο το νησί αλλά και οι Κυκλάδες. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό ακολούθησαν πάνω από 40 μετασεισμοί προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Μάλιστα, δύο από αυτές ήταν μεγέθους πάνω από 4 Ρίχτερ.
Ο σεισμολόγος κ. Σταύρος Τάσος, μιλώντας χθες, Πέμπτη, στο Newsbomb.gr λίγη ώρα αφού εκδηλώθηκε ο πρώτος μεγάλος σεισμός ανάφερε ότι «θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα μόνο αν περιμένουμε μερικά 24ωρα να δούμε πως θα εξελιχτεί το φαινόμενο»
Ερωτηθείς αν ο σεισμός σχετίζεται με τη δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη Σαντορίνη, ο σεισμολόγος ξεκαθάρισε πως μεταξύ τους οι σεισμοί δεν σχετίζονται, ωστόσο η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ενδιάμεσους σεισμούς και μάλιστα αρκετά ισχυρούς.
Πανικός και μικροτραυματισμοί
Στο Τυμπάκι μια 65χρονη γυναίκα έσπασε το πόδι της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, από όπου νωρίς το πρωί αναμένεται να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.
Στο Ακρωτήρι Χανίων ένας 34χρονος άντρας "τινάχτηκε" από το κρεβάτι του όταν ένιωσε το σεισμό με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί. Η γυναίκα του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου