Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Huffington Post: «Είμαστε όλοι Έλληνες»

Huffington Post: «Είμαστε όλοι Έλληνες»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

  Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αλλά για λάθος λόγους.
Με την κρίση που ταλανίζει την οικονομία της χώρας τους, οι Έλληνες έχουν καταντήσει… ανέκδοτο.
Ο ελληνικός πολιτισμός όμως, διαθέτει μεγάλο βάθος, που εκτείνεται πέραν των επικεφαλίδων. Οι Έλληνες επηρέασαν όσο κανείς άλλος τον πλανήτη.

Κι αν δεν με πιστεύετε, ας αρχίσουμε από το φαγητό.
Σε όλους αρέσουν οι ελληνικές νοστιμιές, ο κλασικός μπακλαβάς, ακόμη και η τελευταία μόδα: το ελληνικό γιαούρτι. Οι Έλληνες το απολαμβάνουν εδώ και πολλές γενιές, αλλά οι μοδάτοι γαστρονόμοι το ανακάλυψαν μόλις πρόσφατα.
Πέρα όμως από τα τρόφιμα, η ιστορία της Ελλάδας, και ο πολιτισμός της, αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, και συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την καθημερινότητα μας. Ιδού μερικά παραδείγματα:
Υπάρχει κάποιος λόγος που όλα τα κτίρια στην Ουάσιγκτον κοσμούνται από αρχαιοελληνικές κολώνες. Η δημοκρατία ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα, και ως λέξη είναι ελληνική. Με την εξέλιξη της δημοκρατίας, οι ναοί της Ελλάδας έφτασαν να ταυτίζονται με αυτήν.
Ο Όμηρος ήταν ο πρώτος δυτικός αφηγητής, με την Οδύσσεια και την Ιλιάδα, τα αριστουργήματα που συνεχίζουν να μας εμπνέουν ακόμη και σήμερα.
Οι Έλληνες ήταν επίσης οι πρώτοι διανοούμενοι. Ο Αριστοτέλης, για παράδειγμα, αποτελεί μια από τις πιο καθοριστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας φιλοσοφίας, έχοντας ασχοληθεί και γράψει για τα πάντα, από φυσική και βιολογία, μέχρι θέατρο.
Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Οι εφημερίδες σήμερα μας λένε για το πόσο τεμπέληδες είναι οι σημερινοί Έλληνες. Σωστά; Λάθος και πάλι!
Οι Ελληνοαμερικανοί αποτελούν μερικούς από τους πιο σκληρά εργαζόμενους πολίτες. Με την άφιξή τους στην Αμερική, έφεραν ελάχιστα πράγματα μαζί τους, αλλά μια τεράστια κληρονομιά εθίμων, παραδόσεων, και μιας εργασιακής ηθικής που έχτισε μνημεία, έφερε τον πολιτισμό, και όλα αυτά σε εποχές που ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκονταν στην λίθινη εποχή.
Σήμερα, είναι από τους πιο πετυχημένους Αμερικανούς, και συνεχίζουν να προωθούν τον πολιτισμό τους. Μάλιστα, ο γύρος ανακαλύφθηκε εδώ στην Αμερική, στην ελληνική γειτονιά του Σικάγου.
Οι Έλληνες δεν είναι μοναχοφάηδες. Όλες τις συνεισφορές τους τις μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, άσχετα αν είμαστε ή όχι Έλληνες, όλοι ανεξαιρέτως συμμετέχουμε στον ελληνικό πολιτισμό. Για αυτό και λέμε πως όλοι είναι Έλληνες!
Της Stephanie Vlaxakis, Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου