Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

TROMAKTIKO!!! ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ , 424 ΕΚ.ΕΥΡΩ!!

Η Κομισιόν ζητά πίσω 424 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις σε αγρότες

Την επιστροφή και μάλιστα εντόκως 424,8 εκατ. ευρώ που δόθηκαν την περίοδο 2008-2009 σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ ως... κρατικές ενισχύσεις, ζητεί η Ε.Ε. καθώς έκρινε ότι δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγησή τους.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του τότε υπουργού Σ. Χατζηγάκη και του τότε υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα, στις οποίες δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μετά από τριετή αλληλογραφία, παροχή πλήθους στοιχείων από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, αλλεπάλληλες διμερείς συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίμονες ελληνικές παρεμβάσεις σε πολιτικό και σε τεχνικό επίπεδο, πείσθηκε η Επιτροπή και αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών αλλά για την αιτιολόγηση των 378 από το σύνολο των 802 εκατ. ευρώ».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, το συνολικό ύψος των «παράνομων» κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ (με μια δυνατότητα μείωσης του ποσού αυτού κατά 75,3 εκατ. ευρώ, εάν δεν έχουν δοθεί ενισχύσεις τύπου «de minimis» στους αγρότες για 3 χρόνια).
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου