Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Απεχθές Χρέος. Είναι πολύ ενδιαφέρον



ΑΡΘΡΟ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΤΗΛΕΒΟΑ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!!!!!
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενο νομικό και πολιτικό ενδιαφέρον για το τι συνιστά απεχθές και παράνομο χρέος. Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα από τους Αμερικανούς στην περίπτωση του Ιράκ, όταν επιχείρησαν την ακύρωση των χρεών της εποχής Σαντάμ με την αιτιολογία του απεχθούς χρέους. Αν και η τελική απόφαση ακύρωσης ελήφθη με βάση την
αδυναμία εξυπηρέτησης, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ξανάφερε το θέμα στην επικαιρότητα.

Αυτές τις μέρες μάλιστα, (6-11 Φεβρουαρίου) στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Ντακάρ, (Σενεγάλη), κινήματα πολιτών οργανώνουν εκστρατεία για την υιοθέτηση δίκαιων κανόνων διευθέτησης χρεών υπερχρεωμένων χωρών, καθώς και για σύσταση αντίστοιχου διεθνούς δικαστηρίου.

 Σύμφωνα με τον κλασσικό ορισμό του απεχθούς χρέους(odious debt), τρία είναι τα κριτήρια τα οποία πρέπει να ικανοποιούνται:

1) τα δάνεια που έχουν συναφθεί να μην ήταν προς όφελος του πληθυσμού της χώρας,

2) να μην ήταν εις γνώσιν αυτού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να τα εγκρίνει, ούτε να τα απορρίψει, και

3) όλα αυτά να ήταν εις γνώσιν των πιστωτών.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ  ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  http://tilevoaskefalonias.blogspot.com
ΚΑΙ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ  ΣΤΟ  FACEBOOK ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
  •  ΑΠΟΧΘΕΣ,,ΑΠΟΠΡΟΧΘΕΣ!!,, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!
    11 ώρες πριν ·  ·  2
  • Tilevoas Kefalonias Αν διαβάσεις τα κριτήρια θα δεις ότι άνετα και το δικό μας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί απεχθές. Πιστεύω ότι μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλά για όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Αλλά δυστυχώς αυτά είναι για άλλους όχι για εμάς. ενα τεράστιο ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΕΣ ΔΑΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ,, ΕΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,, ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ,, ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,, ΟΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ!!
    11 ώρες πριν ·  ·  1
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ,, ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!


  • Tilevoas Kefalonias Στην απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου για την τότε διαγραφή των χρεών της Ελλάδας βασίστηκε η Αργεντινή και διέγραψε τα χρέη της.


  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!!!?


  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου