Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΛΥΣΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΒΑΣΙΛΗΣ  ΛΟΡΕΤΖΑΤΟΣ!

Στριμωγμένοι στη γωνία, χωρίς κανένα δικαίωμα παρέμβασης στις ζωές μας παρακολουθούμε ανίκανους πολιτικούς να μας βουλιάζουν καθημερινά στο βόθρο που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Μας βάφτισαν «πρόβλημα» επειδή εμείς υποτίθεται ότι σπαταλήσαμε τα δανεικά, επειδή εμείς υποτίθεται ότι ζούσαμε με περισσότερα απ’ όσα βγάζαμε. Τα τελευταία 2,5 χρόνια βγαίνουν και δηλώνουν σε καθημερινή βάση οι Βενιζέλοι ότι μας σώζουν από το γκρεμό, με ακόμη περισσότερα δανεικά που φορτώνουν στις πλάτες μας, όμως αρνούνται να παραδεχτούν ότι αυτοί οι ίδιοι μας πήγαν στο γκρεμό.
Χθες η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η μείωση των μισθών θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο στην ύφεση την Ελλάδα και θα αυξήσει την ανεργία. Είναι η μέρα που έπεσαν οι μάσκες και είδαμε ποιο ρόλο έπαιζαν όλα τα παπαγαλάκια που απαιτούσαν θυσίες από τους Έλληνες εργαζόμενους.
Χθες έγινε φανερό ότι το Μνημόνιο και τα μέτρα ήταν όντως μονόδρομος, αλλά για την καταστροφή μας. Σήμερα δικαιώθηκαν όλοι όσοι φώναζαν ότι είναι τραγικό λάθος να ψηφιστούν τα μέτρα αυτά κι ότι δε σώζουν τη χώρα ή τους πολίτες, αλλά μόνο τις τράπεζες και τους δανειστές.
Αυτό που φωνάζαμε 2,5 χρόνια όλοι εμείς οι «άσχετοι bloggers» και δεχόμασταν τις λοιδορίες και το ανάθεμα των τεχνοκρατών, των ορθολογιστών και των κορακιών που επικαλούνταν τάχα μου και δήθεν οικονομικές γνώσεις οι οποίες «αποδείκνυαν την ορθότητα των μέτρων», σήμερα το λέει η Κομισιόν.
Σκατά στα μούτρα τους, λοιπόν. Συνυπεύθυνοι όλοι τους. Πληρωμένοι ξερόλες. Κρατικοδίαιτοι εξυπηρετητές τραπεζών και βιομηχάνων. Αυτών των βιομηχάνων που μέσω του προέδρου τους, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ζητούν ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση των εργαζόμενων.
Ζητούν οι βιομήχανοι να απελευθερωθεί εντελώς ο θεσμός της προσωρινής απασχόλησης με το επιχείρημα ότι «μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά θετικός στη σημερινή συγκυρία για τη χώρα μας για διάσωση θέσεων εργασίας».
Παπάρια! Τη συγκυρία την εκμεταλλεύεται ο ΣΕΒ για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του, ανακυκλώνοντας εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, παρά μόνο με υποχρεώσεις.
Αυτοί είναι οι βιομήχανοι, αυτοί είναι οι τραπεζίτες κι όποιος μιλήσει για ιδεοληψίες, είναι απλώς τσιράκι τους. Τώρα που κανείς από την Τρόικα δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της αποτυχίας των μέτρων και να χρεωθεί μία κοινωνική εξέγερση εξαθλιωμένων, όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες έμειναν μόνοι και ολόγυμνοι.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων που ο ίδιος ζητά να λεηλατεί εργαζόμενους από την «πιάτσα» και να τους ξαναπετάει πίσω χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης, υποτίθεται ότι πίεζε να μην κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός. Κι όμως υπήρχαν κοροϊδάρες που πίστευαν στις αγνές προθέσεις των βιομηχάνων και στη διαπραγμάτευση της ΓΣΕΕ.
Εμείς, λοιπόν, ήμασταν το πρόβλημα. Οι «ακριβά αμειβόμενοι εργαζόμενοι». Εμείς χαλούσαμε την ανταγωνιστικότητα. Ε, λοιπόν, το λύνουμε σιγά – σιγά το πρόβλημα μόνοι μας και γινόμαστε η λύση.
Ανταγωνιστικότητα δε θέλουν; Ανταγωνιστικότητα θα έχουν. Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του Ν. Πιερίας, μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας Ο τόπος μου, κατάφεραν να διαθέσουν μέσα σε μόλις 10 ώρες, 24 τόνους πατάτας, χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων και λοιπών αρπακτικών, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι πολύ χαμηλές (25 λεπτά το κιλό).
Οι πολίτες, αντέδρασαν χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες. Πέρασαν στην πράξη, κατήργησαν τα κοράκια- μεσάζοντες και έγιναν λύση. Έγιναν ανταγωνιστικοί. Για να δούμε τώρα, ποιος φοβάται τον ανταγωνισμό και την καθαρή αγορά;
Μία ομάδα ενεργών πολιτών του Ν. Πιερίας ξεμπρόστιασε όλο αυτό το ύπουλο κερδοσκοπικό σύστημα με μία και μόνο κίνηση. Ήδη, αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Β. Ελλάδα, θορυβήθηκε από τις ενέργειες της ομάδας και έβγαλε σε προσφορά, πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 ευρώ το κιλό, δηλαδή από 7 ευρώ το δεκάκιλο, κατέβηκε ξαφνικά στα 3,4 ευρώ το δεκάκιλο, κάτι που καταδεικνύει και το μέγεθος της αισχροκέρδειας.
Άντε να δούμε τώρα ποιος ξόδευε περισσότερα απ’ όσα έβγαζε. Άντε να δούμε τώρα ποιος έβγαζε περισσότερα απ’ όσα έπρεπε, με τις πλάτες του Κράτους. Άντε να δούμε τώρα πόσες πατάτες χωράει ο σάκος.
Δέκα τέτοιες κινήσεις ακόμη και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Η λύση είναι στα χέρια μας. Κυρίως, όμως, στα χέρια μας βρίσκεται η σωτηρία μας. Μόνο έτσι θα αχρηστευθούν οι εκβιασμοί και οι απειλές αυτού του σάπιου συστήματος που έστησαν πολιτικοί – μεσάζοντες – βιομήχανοι – τραπεζίτες.
Στο χέρι μας είναι να στηρίξουμε τις ενέργειες ενεργών πολιτών και παραγωγών και να ξεφύγουμε από τον πάτο που μας έριξαν οι «σωτήρες». Αυτή είναι πράγματι η δική μας ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου