Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα


«Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση»

  • (0)

Καρατζαφέρης: Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας

«Δεν μπορώ να ψηφίσω (τη νέα δανειακή σύμβαση). Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει τις δεσμεύσεις της 26ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας για ευτελισμό της χώρας και τονίζοντας ότι μπορεί να ανεχτεί τα αυστηρά μέτρα, αλλά όχι στον ευτελισμό τα χώρας.

«Μας κλέψανε την αξιοπρέπεια μας... και αυτό δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω...», τόνισε και εξήγησε ότι «δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας», καθώς οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές.

«Δεν ανέχομαι άλλο τη γερμανική μπότα», είπε και εξήγησε ότι αποφάσεις δε λαμβάνονται πια στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα κτίριο στη Φρανκφούρτη. «Η Ε.Ε. έχει καταργηθεί, οι πολιτικοί είναι μαριονέτες», αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Δεν υπάρχει σταθερό ευρωπαϊκό περιβάλλον «, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και εξαπέλυσε επίθεση στο Γιούνκερ λέγοντας ότι ήταν ο μεγαλύτερος φιλέλληνας και τώρα δίνει συνεχώς τελεσίγραφα.

«Αυτή που μας επιβάλουν δεν είναι δανειακή σύμβαση, αλλά δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια».


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον πρωθυπουργό, αλλά δεν ψηφίζει τα μέτρα. "Αν θέλει ο πρωθυπουργός μπορεί να κρατήσει τους υπουργούς του κόμματος. Ως persona non grata χαρακτήρισε τον Πολ Τόμσεν ΠΗΓΗ:  http://news247.gr
Συνέντευξη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενώ οι φήμες για αποχώρηση από την κυβέρνηση οργιάζουν. Μέχρι στιγμής ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε:
"Τα λάθη και οι ολιγωρίες των κυβερνήσεων έφεραν τη χώρα σε τέτοια κατάσταση που τα προβλήματά της δεν μπορούν να λυθούν από ένα κόμμα. Σας θυμίζω ότι πριν από τρεις μήνες τα δύο μεγάλα κόμματα σε έναν πανικό για εξεύρεση πρωθυπουργού πρότειναν το αξίωμα σε πιθανούς και απιθάνους. Είχε ευτελιστεί ο θεσμός.
Με έχει ενοχλήσει εξαιρετικά, όπως όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η ταπείνωση της χώρας. Μας έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό. Αυτό δεν το ανέχομαι και δεν το επιτρέπω όσο και αν πεινάω. "Θα σας δώσουμε λεφτά αλλά θα μας δώσετε και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας" απαίτησε ο Σόιμπλε.
Ο Έλληνας μπορεί να κάνει πεινασμένος, αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος. Ο εθνικός ύμνος μιλάει για ελευθερία και όχι 40 χρόνια υποταγής που ζητούν οι εταίροι μας για να μας δώσουν βοήθεια.
Φτάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό της Ελλάδας. Εάν θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata για την Ελλάδα".
Το εκβιαστικό δίλημμα ήταν αδιανόητο, επισήμανε, τονίζοντας ότι δεν γίνεται να υπογραφεί ένα τέτοιο έγγραφο χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
"Οι φορείς, όπως μου έλεγαν, θέλουν εβδομάδες για να αποφανθούν και εγώ έπρεπε να αποφασίσω σε μία ώρα".
Είχε προτείνει, όπως ανέφερε, στους πολιτικούς αρχηγούς, να πάει το θέμα του νέου Μνημονίου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόνοια για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι την ημέρα της συνάντησης των αρχηγών άρχισε ψαλίδισμα των μισθών των Ενόπλων Δυνάμεων.
"Το δεύτερο σημείο εκροής χρημάτων ήταν οι δημόσιες επενδύσεις, επομένως ύφεση. Επομένως ταπείνωση. Δεν είχα λόγους να συνεχίσω τη διαπραγμάτευση. Ζήτησα από τις έξι να αποχωρήσω και μου είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί θα προκληθεί αναταραχή στις αγορές".
Πολλοί, όπως ανέφερε, αναρωτήθηκαν τι θέλει να πει ο ποιητής μετά τη δήλωσή του. "Δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας", υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως αν πέσει η Ελλάδα θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες.
"Δεν χρεοκοπούμε. Εάν η Ελλάδα πτωχεύσει γνωρίζουν ότι θα καταρρεύσουν. Θέλουμε και προτείνουμε πενταετή περίοδο χάριτος. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνιμο του Έλληνα. Η Ελλάδα σηκώνει επανάσταση".
"Θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. από την κυβέρνηση; Εγώ ξεκαθαρίζω το πλαίσιο που θα κινηθώ. Εάν θέλει να τους κρατήσει ο κύριος Παπαδήμος, αυτό εναπόκειται στον πρωθυπουργό", υπογράμμισε.
"Σε αυτά που θα μου έρχονται, θα λέω όχι. Εάν ο πρωθυπουργός, τον οποίο εμπιστεύομαι, θέλει τους υπουργούς μου, τους αφήνω. Όμως εγώ δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα", τόνισε.
Επισήμανε πως οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν και θα μπουν στον πειρασμό να ζητήσουν ακόμα και να πάνε πίσω οι εκλογές.
"Ζήτησα έκτακτη σύγκληση της ΚΟ. Εκεί η απόφαση ήταν ομόφωνη να μην ψηφίσουμε τα νέα μέτρα", υπογράμμισε.
Το ενδεχόμενο αυτό είχε αφήσει ανοιχτό και κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν δικού του αιτήματος, με τον διάλογό τους να αφήνει να εννοηθεί αυτό που θα ακολουθούσε στη Συνέντευξη Τύπου.
"Ποιος αέρας σάς φέρνει;" τον ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να απαντά ότι "δεν είναι αέρας, αλλά θύελλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου