Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ομοσπονδία Καταλυμάτων Κεφαλονιας Ιθάκης

 
ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΣΕΛΙΔΑ  ΣΤΟ  FACEBOOK!!
ΣΤΗΝ προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και τον πολλαπλασιασμό των δρομολογίων τους αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η περυσινή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά 8,65%, με στοιχεία των 13 κυριότερων αεροδρομίων της χώρας. Οι εν λόγω εταιρίες υπολογίζεται ότι διακίνησαν έως και το 40% από τους 11.528.782 τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα το 2011, ενώ το ποσοστό ενδέχεται να ενισχυθεί το 2012. Ενδεικτικά της τάσης είναι τα αιτήματα που υπέβαλαν οι εταιρίες για δραστηριοποίηση στη χώρα μας έως και τις 15 Ιανουαρίου, ημερομηνία που κλείνει τον πρώτο κύκλο διαπραγματεύσεων και τα οποία θα οριστικοποιηθούν στο τέλος Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ε», τα αιτήματα για slots («χρονοθυρίδες» που απαιτούνται σε ένα αεροδρόμιο για προσγείωση, αποβίβαση, επιβίβαση και απογείωση) παρουσιάζονται αυξημένα κατά 17%, ενώ τα αντίστοιχα για πτήσεις σημειώνουν αύξηση 9%, συγκριτικά με τα αντίστοιχα περυσινά αιτήματα. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των αιτημάτων συνήθως πραγματοποιούνται τα 2/3 των προτεινόμενων δρομολογίων. Συγκεκριμένα, τα αιτήματα για slots και αντίστοιχα δρομολόγια ανέρχονται σε 170 για το 2012, όταν για το 2011 ο αριθμός αυτός ήταν 155.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή 28 εταιρίες, όταν στην Ευρώπη πετούν συνολικά 44. Σημαντικότερη παρουσία στη χώρα μας έχουν η Ryanair και η Easy jet (η οποία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στα δρομολόγιά της πριν από περίπου 15 χρόνια), ενώ δυναμικοί παίκτες των αερομεταφορών είναι η Air Norwegia, η German Wings και η Wizz air.

Οι κερδισμένοι του 2012

Κρήτη και Δωδεκάνησα αναμένεται να ωφεληθούν εκ νέου από τις εταιρίες χαμηλού κόστους, καθώς τα δρομολόγια των low cost carriers στα αεροδρόμια των προορισμών θα αυξηθούν σημαντικά τη χρονιά που διανύουμε. Η εταιρία Easy jet εγκαινιάζει ένα νέο δρομολόγιο στα τέλη Απριλίου που θα συνδέει Ηράκλειο με Λονδίνο. Από την άλλη, η Ryanair σχεδιάζει πλήθος νέων δρομολογίων προς το αεροδρόμιο των Χανίων, από το Λιντς, τη Γλασκόβη, το Λονδίνο, με ημερομηνία έναρξης τον Μάρτιο του 2012. Ακόμα, τα Χανιά θα συνδέονται με Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Μπέργκαμο, Οσλο, Πίζα και Βρότσλαβ (Πολωνία).
Παράλληλα, οι πτήσεις με κατεύθυνση Ρόδο και Χανιά έχουν πολλαπλασιαστεί μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη τουριστική χρόνια για τους δύο προορισμούς.

Σημαντική είναι και η νέα προσθήκη στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, όπου από τις 2 Απριλίου θα προσγειώνονται αεροπλάνα της Ryanair. Σημειώνεται ότι η γειτονική Ζάκυνθος προς το παρόν δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της επιθετικής εταιρίας low cost. Μάλιστα το γεγονός αυτό έγινε αφορμή διαμάχης μεταξύ των δύο νησιών, μετά τις κατηγορίες της Ζακύνθου για καταλυτική παρέμβαση του υφυπουργού Τουρισμού Πέτρου Αλιβιζάτου υπέρ της πατρίδας του, της Κεφαλονιάς. Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου Παναγιώτης Κολύρης σε δηλώσεις του την Παρασκευή κατέστησε σαφές ότι η επιλογή της Ryanair δεν συνδέεται με πολιτική παρέμβαση, ενώ τόνισε ότι το 2013 η εταιρία θα εντάξει τη Ζάκυνθο στο πρόγραμμά της. Τη διαβεβαίωση αυτή εξασφάλισε ο αντιδήμαρχος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της εταιρίας στην Αθήνα την Τετάρτη, οι οποίοι επισκέφτηκαν τους υφυπουργούς Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη και Πέτρο Αλιβιζάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η εταιρία γνωστοποίησε στην πολιτική ηγεσία την πρόθεσή της να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της 2 ακόμα πτήσεις από έναν συγκεκριμένο προορισμό, με υποψήφια αεροδρόμια αυτά της Σητείας, της Καλαμάτας, της Αλεξανδρούπολης και του Αραξου.

Νατάσα Λιαπάκη
liapaki@express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου